Bolnica ostala bez rezervi vode: STIŽE POMOĆ VLADE VOJVODINE  

DSC05874Bolnica „Stefan Visoki“, posle isključenja vode, raspolagala je izvesnim zalihama, iz jednog od rezervoara JKP „Vodovod“. Ova voda je u međuvremenu potrošena, što je Bolnicu dovelo u teško situaciju. Tim povodom, kasno sinoć održana je konferencija za štampu, na kojoj su o postojećoj situaciji i načinima za njeno prevazilaženje govorili direktor bolnice Periša Jovanović i predsednik Opštine Radoslav Milojičić  Kena

-Problem je vodosnabdevanje – istakao je dr Jovanović. – Ono vode što je bilo u rezervoarima je potrošeno. Nešto smo potrošili mi, a nešto i građanstvo,  koje je prikljuleno na liniju prema bolnici. Sada je praktično bolnica bez vode. Uz pomoć Štaba za vanredne situacije i Opštine Velika Plana, nabavili smo plastične sudove zapremine 1.000 litara i oni su spakovani iza bolnice. Te količine poslužiće kao sanitarna voda, a očekujemo da stignu cisterne koje će dopremati vodu u dovoljnim količinama.

Predsednik Opštine i komandant Štaba za vanredne situacije, Radoslav Milojičić Kena, objasnio je kako će nestašica vode u Bolnici biti prevaziđena.

DSC05875-Moram da kažem da sam razočaran činjenicom da u Smederevskoj Palanci postoje samo dve cisterne. Jedna od njih je ispravna a druga poluispravna. To naravno nije dovoljno da se pokriju potrebe 60.000 građana. Veoma je zabrinjavajuća činjenica to što je bolnica ostala bez vode.  Bolnica je posedovala određene kapacitete, koji su pokrivali nešto duži period nego što to ima ostalo stanovništvo, ali su ti kapaciteti potrošeni. Svi mi smo se zaista potrudili, ceo krizni štab i direktor i ja, kao komadant Štaba, da obezbedimo cicterne i imamo obećanje iz Vlade Vojvodine, od premijera Bojana Pajtića da će do ujutru stići tri cisterne, koje putuju iz Vojvodine i ja koristim priliku da im se zahvalim. Jedna cisterna upotpunjavaće kapacitete bolnice, druge će biti za građane Smederevske Palanke. To, razume se , nije pun kapacitet. Zato ja molim republički Štab za vanredne situacije da uputi pomoć u vidu materijalnih sredstava, dodatnih cisterni, pumpi i ćebadi, svega onoga što je potrebno da bi se što bolje funkcionisalo u ovim teškim uslovima.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.