Сусрет фудбалера ветерана Водица и Ждребана: ПОДРШКА ИНИЦИЈАТИВИ ЗА БРАТИМЉЕЊЕ

-Фудбалере предводио учитељ Милан Тодоровић, а делегацију Општине Смедеревска Паланка помоћник председника Милица Деспотовић

 

Сусрети фудбалера ветерана Водица (Шумадија) и Ждребана (Република Српска) прерасли су у  традицију са изгледима  да дуго трају. Водичани на челу са учитељом Миланом Тодоровићем били су на Преображење у узвратној посети својим пријатељима у Ждребану. Дочекани су на стари, традиционалан начин – погачом и сољу, а онда су се домаћини својски потрудили да им боравак учине незаборавним. Госте из Шумадије повели су на кафу и освежење у своје домове, а по жељи и у оближње градове: Модричу и Градачац.

Овога пута у Ждребан је допутовала и делегација Општине Смедеревска Паланка, коју је предводила помоћник председника Милица Деспотовић. Била је ово лепа прилика да се „на нивоу“ разговара и о раније покренутим иницијатива, посебно оној која се тиче братимљења  Модриче и Смедеревске Паланке. У томе је нарочито био упоран водички учитељ Милан Тодоровић, који је део радног века провео у околини Градачца.

Утакмица ветерана два поменута села  почела је разменом поклона на фудбалском терену Ждребана. У име Општине Смедеревска Паланка поклоне домаћинима овог спортског сусрета уручила  је Милица Деспотовић. И овом  приликом, као и годинама раније, речено је да резултат утакмице није важан колико је битно да се негују братске везе српског народа са обе стране Дрине. То су домаћини у више  наврата поновили и током дочека фудбалера ветерана Водица и током заједничке вечере.

Представници Општине Модрича изразили су жељу да што пре дође до братимљења два  града, а да се након тога сарадња прошири и на друге области. Фудбалери су покренули ову причу, а оцењено је да је тренутак кад се може учинити и нешто више од  спортског такмичења, које траје безмало целу деценију.

Био је ово још један братски сусрет који ће се памтити.

Драгољуб Јанојлић

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *