Republičke „Seoske olimpijske igre“ u Vrnjačkoj Banji: DOBAR PLASMAN EKIPA IZ NAŠE OPŠTINE

d U konkurenciji narodnog višeboja, očekivano su pobedili muškarci iz Mesne zajednice Glibovac, gde se godinama neguje ova disciplina

 

Na ovogodišnjim republičkom „Seoskim olimpijskim igrama“, koje su održane u Vrnjačkoj Banji, učestovale su 94 mesne zajednice, i 22 opštine iz Srbije.

Takmičeći se u rukometu, odbojci, basketu, malom fudbalu, šahu, narodnom višeboju, streljaštvu, stonom tenisu, krosu, pikadu i nadvlačenju konopca, u muškoj i ženskoj konkurenciji, takmičari iz naše opštine ostvarili su dobre rezultate, mada se nisu plasirali u rang prve tri mesne zajednice i tri najuspešnije opštine.

U konkurenciji narodnog višeboja, očekivano su pobedili muškarci iz Mesne zajednice Glibovac, gde se godinama neguje ova disciplina. Rukometašice Mesne zajednice Azanja osvojile su treće mesto, baš kao i rukometaši iz Glibovca. Ženska ekipa MZ Baničina osvojila je treće mesto u krosu, a u streljaštvu su treći bili muškarci MZ Glibovac. Takođe, u muškoj konkurenciji, ekipa iz Azanje osvojila je prvo mestu u pikadu.

Najuspešnije mesne zajednice su Majur iz Opštine Jagodina, Petnica iz Opštine Valjevo, i Vakup iz Opštine Aleksinac, a najuspešnije opštine i gradovi su Aranđelovac (prvo mesto), Valjevo i Jagodina, koji su osovojili drugu i treću poziciju.

 

V. Đ.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *