U Smederevskoj Palanci pritvoren osumnjičeni za nanošenje teških telesnih povreda mladiću nakon izlaska iz diskoteke 

Po nalogu dežurnog zamenika OJT-a Velika Plana od strane policijskih službenika PS Smederevska Palanka doneto je rešenje o zadržavanju osumnjičenog Đ.A. (rođ. 1998. godine) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo Teške telesne povrede iz čl. 121 st. 1 Krivičnog zakonika.

Prema navodima krivične prijave osumnjičeni je dana 27.11.2022. godine u Smederevskoj Palanci oko 03,40 časova izašao iz diskoteke sustigao oštećenog N.S. (2002. godište) koji je takođe prethodno izašao iz diskoteke, prišao mu sa leđa te kada se oštećeni okrenuo osumnjičeni mu je zadao jedan udarac zatvorenom šakom u predelu lica usled kog udarca je oštećeni izgubio svest i pao na beton i tom prilikom zadobio teške telesne poverede u vidu preloma vilice i potres mozga koje povrede su konstatovane u Opštoj Bolnici “Stefan Visoki“ u Smederevskoj Palanci.

Osumnjičeni je saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani gde je delimično priznao izvršenje krivičnog dela nakon čega je postupajući zamenik tužioca Osnovnom sudu u Velikoj Plani podeno predlog za određivanje pritvora.

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Velikoj Plani rešenjem od 30.11.2022. godine usvojila je predlog tužilaštva i odredila pritvor prema osumnjičenom zbog mogućeg uticaja na svedoke.

U daljem toku postupka tužilaštvo će saslušati oštećenog, svedoke uraditi neophodna veštačenja i preduzeti druge radnje potrebne za utvrđivanje činjeničnog stanja i donošenja javnotužilačke odluke.

OJT Velika Plana

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *