Delegacija Instituta „Goša“ u Nemačkoj: ŠIRENJE POSLOVNE SARADNJE

Mannheim 23 feb 2016Delegacija Instituta „Goša“ koju je predvodio direktor Mirko Ličina dipl. inž., sa saradnicima Zlatanom Milutinovićem dipl. inž., i Milanom Prokolabom, dipl. inž. u saradnji sa nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju poznatom pod nazivom „GIZ“, posetila je Institut za zavarivanje „SLV“ u Manhajmu i Institut „GSI SLV“ u Duisburgu, trening centar za obuku zavarivača. Poseta je realizovana u periodu od 22. do 25. februara tekuće godine, a u delegaciji su pored predstavnika Instituta „Goša“ bili i predstavnici „GIZ“ iz Beograda, sa kojima je Institut „Goša“ u prošloj godini veoma uspešno realizovao jedan projekat iz oblasti dualnog obrazovanja.

Domaćini Instituta „SLV“ u Manhajmu bili su direktor dr Helmut Nies i zamenik direktora Michael Schubert, a ispred Instituta „GSI SLV“ iz Duizburga u trening centru za obuku zavarivača „GSI SLV BZ Rhein-Ruhr“ u Oberhausenu goste su primili gospodin Heinz M. Klein i Holger Rautert.

Oberhausen 24 feb 2016Cilj posete je bila promocija Instituta „Goša“, njegove delatnosti i kapaciteta laboratorija, i traženje mogućnosti za saradnju sa institutima za zavarivanje iz Manhajma i Duisburga odnosno centrom u Oberhausenu.

Prilikom obilaska instituta u Nemačkoj delegacija je imala priliku da vidi veoma visok nivo organizovanosti i najviši nivo opremljenosti kapaciteta sa primenom najsavremenijih tehnologija i metoda u toj oblasti.

Razgovori su se odvijali u veoma prijateljskom ambijentu sa ciljem predstavljanja i iznalaženja mogućnosti za saradnju, nakon čega je istaknuto zadovoljstvo posetom i obostrano izražena želja za budućom  saradnjom na više dodirnih tačaka a posebno u oblasti zavarivanja i ispitivanja materijala ali isto tako u delu zajedničkog nastupa u sprovodjenju dualnog obrazovanja kod nas.

Zorica Matić

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.