Prijem u Opštini za „Menadžera godine“ Radomira Ivanovića vlasnika „Voćara“

DSC05135Predsednik Opštine, Radoslav Milojičić Kena i predsednik Skupštine opštine, Slavoljub Đurić, uručili su zahvalnicu Radomiru Ivanoviću, vlasniku preduzeća „Voćar“ za promociju privrede i doprinos ugledu Smederevske Palanke.

Radomir Ivanović je nedavno dobio plaketu „Menadžer godine“ za primenu nauke u poljoprivredi, što je bio neposredni povod za ovaj prijem i uručivanje zahvalnice.

-Zahvaljujem na srdačnom i toplom prijemu, a što se tiče priznanja koje sam dobio od Kluba privrednih novinara Srbije, zadovoljstvo mi je što je ova plaketa došla baš u Smedrevsku Palanku, baš u „Voćar“ – rekao je Ivanović. – Uvek sam govorio da je „Voćar“ dobra strateška tačka za budućnost ove opštine. Nagrada koju sam dobio je za mene obaveza da nastavim sa ovakvim radom, kako bismo u ovoj poslovnoj godini mogli da direktno uposlimo još mnogo ljudi. Uz to, pravimo planove i razmišljamo o tome kako da indirektno zaposlimo još više naših sugrađana. Često sam se pitao da li je to što ja radim dobro, ali ova nagrada, uručena od Kluba privrednih novinara Srbije, predstavlja najbolju potvrdu da je to što sam radio dobro, da je dobro ono što je „Voćar“ postigao.

Radoslav Milojičić Kena istakao je značaj priznanja koje je Ivanović primio, u situaciji kada je privreda u Srbiji opterećena brojnim problemima.

-Kao predsednik Opštine bio sam veoma zadovoljan kada sam čuo da će gospodinu Ivanoviću biti uručeno priznanje i kada sam video da je u elitnom društvu, u kome su bili predstavnici Vlade Srbije i brojni uspešni privrednici, i čovek iz Smederevske Palanke – naglasio je Milojičić. – Sa druge strane, zadovoljan sam, jer smo Ivanović i ja iz istog kraja. Ovo je primer koji je za svaku pohvalu, da se od jedne gotovo ruinirane fabrike koja nije imala ni jednog zaposlenog, i u kojoj je proizvodnja stala, za četiri godine dospe na sam vrh privredne lestvice. Čestitam gospodinu Ivanoviću i celom njegovom timu. Bilo bi dobro da imamo bar još jednog ili dvojicu tako uspešnih privrednika u našoj opštini, jer će to svima nama, građanima Smederevske Palanke, doneti dobro. Lokalna samouprava stoji na raspolaganju, i ja sam sa koalicionim partnerima već postigao neke dogovore, da ovakve ljude uključimo u rad lokalne samouprave, da se angažuju i pomognu. Ovom prilikom, zvanično upućujem poziv gospodinu Ivanoviću, i drugim privrednicima, da pomognu koliko mogu i da se uključe u rad lokalne samouprave, jer njihovi saveti su uvek dobrodošli.

Predsednik Skupštine opštine, Slavoljub Đurić istakao je da je ovo još jedan dokaz da Srbija, odnosno Smederevska Palanka, imaju pametne i sposobne ljude, pune znanja i energije, koji mogu da pokrenu našu posrnulu privredu.

-To je dokaz da ne treba da čekamo samo strane investicije jer i mi imamo ljude sa dovoljno pameti i snage – rekao je Đurić. – Rade je jedan od tih ljudi. Njemu je pošlo za rukom da pokrene proizvodnju u „Voćaru i da krene pravim putem. Ono što je posebno značajno za Opštinu Smederevska Palanka je da se ovim potvrđuje da je naša opština poljoprivredno područje, gde se svaka stopa zemlje obrađuje i gde ima mnogo potencijala i sirovina za poljoprivrednu proizvodnju. „Voćar“, u tom smislu, ne pruža samo mogućnost zaposlenja za određen broj ljudi već povezuje mnoge poljoprivredne proizvođače. Nadam se da će „Voćar“ uz pomoć lokalne samouprave, uz pomoć države, ponovo postati gigant, koji će apsorbovati ogroman poljoprivredni potencijal kojim ovaj kraj raspolaže.

Na poziv Milojičića i Đurića da se uključi u rad lokalne samouprave, Ivanović je rekao da je takvo angažovanje njegova obaveza.

 

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.