Protest prodavaca sa Malog buvljaka

2014-02-06-930Građani koji imaju tezge za prodaju razne robe na, takozvanom, Malom buvljaku organizovano su došli u zgradu Opštine Smederevska Palanka želeći da iskažu svoje nezadovoljstvo prema odluci Ministarstva finansija da više ne mogu da budu „paušalci“ već moraju da se registruju kao i sve ostale prodavnice uz obavezu da izdaju i fiskalne račune, imaju knjigovodtvo, odnosno, vode poslovne knjige.

U maloj sali Skupštine opštine primio ih je predsednik SO, Slavoljub Đurić, koji je, posle razgovora sa njima, predložio da im opštinske stručne službe pomognu tako što će napisati zajednički dopis nadležnom Ministarstvu u kome će izneti svoje zamerke na ponuđeno zakonsko rešenje.

2014-02-06-929Zakazan je i novi susret prodavaca sa predstavnicima lokalne samouprave kada sva dokumentacija bude spremna.

U izjavi za lokalne medije, posle ovog sastanka, Slavoljub Đurić je istakao da se u ovom slučaju radi o građanima koji imaju prijavljene tezge za prodaju i uredno plaćaju obaveze državi i da bi novi nameti ugrozili njihov opstanak.

-Pokušaćemo zajednički da kontaktiramo Ministarstvo finansija i objasnimo sa kojim se problemima susreću građani koji rade na tezgama od po dva kvadrata i nemaju mogućnost da ispune sve obaveze predviđene novim zakonskim rešenjem. Nije isključeno da, ukoliko zakonodavac ne izađe u susret njihovim opravdanim primedbama, štetu trpe i oni i država, a i mi kao lokalna samouprava – rekao je, između ostalog, Đurić.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *