Centar za razvoj romske zajednice „Amaro drom“ Smederevska Palanka: U TOKU JE PREDIZBORNA KAMPANJA ZA ROMSKE NACIONALNE MANJINE

2014-04-01-1172Pripadnici 17 nacionalnih manjina koji žive u Srbiji biraće svoje savete neposrednim putem, dok na izbore neće izaći ruska i turska manjina.

Tako će i ove godine, kao i prethodne, romska nacionalna manjina izaći na izbore.

U  toku su predizborne kampanje za izbore nacionalnih manjina, kako sve ostale manjine u Srbiji tako i romske nacionalne manjine. Formirane su i prijavljene dve liste za romsku nacionalnu manjinu, upis u poseban birački spisak je u toku i zatvara se 10. oktobra 2014. godine, molimo sve građane iz romske zajednice koji se do sada nisu upisali u poseban birački spisak da imaju prava da se upišu i sve druge manjine koje do sada nisu upisane u poseban birački spisak da mogu svoje pravo upisa u poseban birački spisak izvršiti u prostorijama Opštine Smederevska Palanka soba 218 sa svojim ličnim dokumentima važećom ličnom kartom ili pasošem, svi koji imaju na teritoriji RS prebivalište. Nakon upisa u poseban birački spisak ostvarujete  vaše pravo da glasate 26. oktobra 2014.

Molimo vas da vaše pravo iskoristite.

Izbori će biti održani  26. oktobra 2014. godine u biračkim mestima opština lokalnih zajednica. U toku je predizborna kampanja, Naša organizacija sprovodi KAMPANJU ZA LISTU ,,10 GLASAJTE ZA ROMKINJE,, uz podršku CARE INTERNATIONAL, Romsko Ženske Mreže Srbije, čije smo i mi članice, TACSA organizacije za medijsku kampanju koju prati i monitoriše.

Zalažemo se za poboljšanje i uključivanje Romkinja u što većem broju, bilo da su  na listama kandidatkinje  ili da su  glasači. Znamo i želimo bolji položaj našoj deci u društvu, s toga zar ne može Romkinja biti pametna, obrazovana, mudra, vešta, spretna, aktivna u političkom životu?

Žena Romkinja, pametna i obrazovana Romkinja, studentkinja Romkinja, uspešna Romkinja, spretna, mudra i majka i žena Romkinja, preduzetnica Romkinja, u nizu navedenih potrebno je načelnica Romkinja, direktorka Romkinja. Možemo samo glasajući za Romkinju doprineti boljem životu romske zajednice nemamo šta izgubiti i oduzeti. Glasajmo da 10 Romkinja dobiju glas za vas i predstavljaju i dodnose odluke u romskom nacionalnom savetu. Izborimo se za ove izbore, dajte šansu majkama, ženama, ćerkama, devojkama, komšinicama, rođakama, dajte šansu i sebi i njima tako što ćete glasati za Romkinje na izbornim listama za nacionalane manjine.

 

Direktorka organizacije Zdravka Simić

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.