„Tematski orijentiring“ u OŠ „Radomir Lazić“

Osnovna škola „Radomir Lazić“ je u saradnji sa Orijentiring savezom Srbije organizovala takmičenje u „Tematskom orijentiringu“ za sve svoje učenike. Takmičenje je organizovano u okviru nedelje posvećene obeležavanju Dana škole.

Takmičenje je organizovano u dve kategorije: za učenike od 1. do 4. razreda i za učenike od  5. do 8. razreda i bilo je ekipno (po četiri člana u svakoj ekipi). Mlađi uzrast je pored osnovnog snalaženja u prirodi imao obavezu da prođe i tri kontrolne tačke spretnosti. Stariji uzrast je svoje kontrolne tačke imao u vidu odgovaranja na pitanja iz matematike, geografije i biologije.

Nakon zbrajanja rezultata proglašene su po tri prvoplasirane ekipe u svakom razredu koje su nagrađene diplomama, a pobednici u mlađim razredima su nagrađeni i igračkama za svakog člana pobedničke ekipe.

Proglašene su i tri najbolje ekipe starijih razreda u apsolutnoj kategoriji koje su nagrađene medaljama, a prvoplasirana ekipa biće nagrađena i sportskim patikama.

Plasman:

  1. mesto: Katarina Arsenijević, Marko Ranković, Dušan Vulićević i Marija Živković (6. razred)
  2. mesto: Miljana Palić, Andrija Baošić, Mihajlo Đorđević i Dimitrije Bajkić (8. razred)
  3. mesto: Ivana Adamović, Ignjat Batinić, Stefan Pavić i Marija Popović (6. razred)

Takmičenjem su rukovodili Nenad Jančić i Dobrica Jelić, potpredsednik Orijentiring saveza Srbije. Učesnike je posetio i Uroš Savić, generalni sekretar Saveza za školski sport Srbije.

 

D.Ž.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.