ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Диплома „Милан Враштановић“ додељена Мирославу Микици Станојевићу

Због доприноса развоју, афирмацији и рационализацији пчеларства као значајне привредне гране, те немерљивог доприноса раду Пчеларског друштва „Јасеница“ из Смедеревске Паланке, Диплома „Милан Враштановић“ додељена је Мирославу Микици Станојевићу. Пчелари ПД „Јасеница“ му на овај начин одају захвалност.

Извршни одбор ПД „Јасеница“, 2018. године, установио је награду у виду Дипломе „Милан Враштановић“ која ће бити додељивана заслужним пчеларима – члановима ПД „Јасеница“ у Смедеревској Паланци. Диплома „Милан Враштановић“ се додељује једном годишње, на редовној годишњој Скупштини ПД „Јасеница“, када се додељују и признања Савеза пчеларских организација Србије. Диплома „Милан Враштановић“ се због доприноса развоју, афирмацији и рационализацији пчеларства као значајне привредне гране, додељује једном пчелару на годишњем нивоу, односно једном члану ПД „Јасеница“.

МИЛАН ВРАШТАНОВИЋ

Милан Враштановић је био познати паланачки пчелар, пчеларски писац и члан редакције часописа Пчелар. Рођен је 1936. године, а преминуо 2011. године у Смедеревској Паланци. Милан је један од заслужних пчелара, који је својим радом допринео развоју и ширењу пчеларске праксе у Србији. Својим активностима у Пчеларском друштву „Јасеница“, а затим у Савезу пчеларских организација Србије, у радакцији часописа „Пчелар“, несебично је давао све од себе за развој и афирмацију пчеларства. Издао је неколико књига и написао више чланака о практичном пчеларству. У његову част, установљена је Диплома „Милан Враштановић“.


Др мед. Милан С. Матејић

 1 comment

    Оставите одговор

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *