Diploma „Milan Vraštanović“ dodeljena Miroslavu Mikici Stanojeviću

Zbog doprinosa razvoju, afirmaciji i racionalizaciji pčelarstva kao značajne privredne grane, te nemerljivog doprinosa radu Pčelarskog društva „Jasenica“ iz Smederevske Palanke, Diploma „Milan Vraštanović“ dodeljena je Miroslavu Mikici Stanojeviću. Pčelari PD „Jasenica“ mu na ovaj način odaju zahvalnost.

Izvršni odbor PD „Jasenica“, 2018. godine, ustanovio je nagradu u vidu Diplome „Milan Vraštanović“ koja će biti dodeljivana zaslužnim pčelarima – članovima PD „Jasenica“ u Smederevskoj Palanci. Diploma „Milan Vraštanović“ se dodeljuje jednom godišnje, na redovnoj godišnjoj Skupštini PD „Jasenica“, kada se dodeljuju i priznanja Saveza pčelarskih organizacija Srbije. Diploma „Milan Vraštanović“ se zbog doprinosa razvoju, afirmaciji i racionalizaciji pčelarstva kao značajne privredne grane, dodeljuje jednom pčelaru na godišnjem nivou, odnosno jednom članu PD „Jasenica“.

MILAN VRAŠTANOVIĆ

Milan Vraštanović je bio poznati palanački pčelar, pčelarski pisac i član redakcije časopisa Pčelar. Rođen je 1936. godine, a preminuo 2011. godine u Smederevskoj Palanci. Milan je jedan od zaslužnih pčelara, koji je svojim radom doprineo razvoju i širenju pčelarske prakse u Srbiji. Svojim aktivnostima u Pčelarskom društvu „Jasenica“, a zatim u Savezu pčelarskih organizacija Srbije, u radakciji časopisa „Pčelar“, nesebično je davao sve od sebe za razvoj i afirmaciju pčelarstva. Izdao je nekoliko knjiga i napisao više članaka o praktičnom pčelarstvu. U njegovu čast, ustanovljena je Diploma „Milan Vraštanović“.


Dr med. Milan S. Matejić

 1 comment

    You may also like...

    Ostavite odgovor

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.