OŠ ”Olga Milošević”: AKCIJA ”UPOZNAJ MOJU KULTURU KROZ PLANINARSKU AVANTURU”

U okviru projekta ”Upoznaj moju kulturu kroz planinarsku avanturu”, učenici četvrtog razreda su išli u prvu od tri planirane šetnje.

Stazom dugom sedam kilometara, učenici su u pratnji svojih učitelja došli do područne škole u Pridvoricama, gde su imali ukusan doček. Pomoćne radnice i učiteljice su spremile srpske tradicionalne kolače, kojim su počastile decu.

Nakon toga, deca su imala edukativno predavanje o srpskoj i romskoj kulturi, nakon čega su se nadmetali u tradicionalnim igrama. Jedna od aktivnosti je bila i orijentiring, gde su deca uz pomoć mapa tražila skrivena mesta na kojima su se nalazile zagonetke, rebusi i zadaci vezani za kulturu srpskog i romskog naroda. Pored osnovnog cilja projekta, proširivanja znanja o kulturi svog i drugih naroda i etničkih grupa, razvijanja socijalnih i građanskih kompetencija i unapređivanja kvaliteta života u zajednici, deca su imala priliku i da obnove znanja o životnim zajednicama, da čuju legende o nazivu sela Pridvorice i da uživaju u živopisnim predelima.

Ovaj divan dan upotpunile su i srne koje su nas na trenutak počastile svojim prisustvom. Narednog petka zakazana je šetnja u Vodice, a nakon toga deca će ići na Rudnik.

Zahvaljujemo se Ekumenskoj humanitarnoj organizaciji koja je prepoznala benefite ovog projekta i omogućila da ga sprovedemo i okviru njega opremimo dvanaest učenika planinarskom opremom – čizmama, rančevima i majicama.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.