ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

ОШ ”Олга Милошевић”: АКЦИЈА ”УПОЗНАЈ МОЈУ КУЛТУРУ КРОЗ ПЛАНИНАРСКУ АВАНТУРУ”

У оквиру пројекта ”Упознај моју културу кроз планинарску авантуру”, ученици четвртог разреда су ишли у прву од три планиране шетње.

Стазом дугом седам километара, ученици су у пратњи својих учитеља дошли до подручне школе у Придворицама, где су имали укусан дочек. Помоћне раднице и учитељице су спремиле српске традиционалне колаче, којим су почастиле децу.

Након тога, деца су имала едукативно предавање о српској и ромској култури, након чега су се надметали у традиционалним играма. Једна од активности је била и оријентиринг, где су деца уз помоћ мапа тражила скривена места на којима су се налазиле загонетке, ребуси и задаци везани за културу српског и ромског народа. Поред основног циља пројекта, проширивања знања о култури свог и других народа и етничких група, развијања социјалних и грађанских компетенција и унапређивања квалитета живота у заједници, деца су имала прилику и да обнове знања о животним заједницама, да чују легенде о називу села Придворице и да уживају у живописним пределима.

Овај диван дан употпуниле су и срне које су нас на тренутак почастиле својим присуством. Наредног петка заказана је шетња у Водице, а након тога деца ће ићи на Рудник.

Захваљујемо се Екуменској хуманитарној организацији која је препознала бенефите овог пројекта и омогућила да га спроведемо и оквиру њега опремимо дванаест ученика планинарском опремом – чизмама, ранчевима и мајицама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *