ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Висока делегација Републике Kореје посетила Смедеревску Паланку

Висока делегација Републике Kореје, коју је предводила прва потпредседница Народне скупштине Kим Јонгђу, посетила је Смедеревску Паланку и фабрику ”Кјунгшин кејбл”, а дочекао их је председник Општине Никола Вучен, са сарадницима.

Састанку у згради локалне самоуправе су присуствовали и народни посланици Републике Србије, Далибор Шћекић и Дарко Јовановић.

На почетку састанка Вучен је упутио саучешће првој потпредседници Скупштине и народу Републике Kореје због трагедије која се догодила у Сеулу.

Вучен је истакао да је општина посвећена развоју индустрије и привреде, и нагласио добру сарадњу са представницима фабрике ”Kјунгшин кејбл”.

Прва потпредседница Народне скупштине Републике Kореје, Kим Јонгђу, рекла је да се пре доласка у Смедеревску Паланку састала са председником Вучићем који је изразио захвалност за долазак једне велике фабрике баш у Општину Смедеревска Паланка и рекао да је и сам присуствовао свечаном отварању фабрике.

На крају састанка председник Вучен је рекао да је један од циљева локалне самоуправе ширење сарадње са Републиком Kорејом у области културе, и предложио отварање Српско-Kорејског културног центра.

Председник Општине је првој потпредседници поклонио јелек, део старе ношње, и чутурицу израђену од дрвета у знак сећања на Смедеревску Паланку и Србију. Kим Јонгђу је изразила захвалност на гостопримству председнику општине и жаљење што остаје кратко у посети.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *