ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Студенти докторских студија награђени од локалне самоуправе

Највиши функционери локалне самоуправе председник Никола Вучен и заменица Ђурђина Младеновић уручили су решења о новчаним наградама у висини од 50 хиљада динара студентима доктoрских студија из Смедеревске Паланке.

– Ове симболичне награде наше општине представљају само мали знак пажње и доказ да локална самоуправа обраћа пажњу на успехе и резултате које су, ови млади људи, остварили током школовања и свог радног искуства. Данас смо поделили решења о новчаним наградама студентима докторских студија у износу од 50.000 динара. Сваке године додељујемо награде ученицима и студентима-младим талентима који су у протеклој години остварили добре резултате током школовања. За ову намену ове године определили смо шест милиона динара. Намера нам је да идуће година та средства буду знатно већа. Њихов рад и таленат су истински разлог да се боримо за нашу општину и стварамо што боље услове за живот, рад, образовање – рекао је Вучен.

-Ова награда коју општина додељује је велика стимулација за нас младе који се школујемо. За добре резултете је свакако потребно много труда и рада, и оно што је најважније да имате подршку окружења, – рекла је Исидора Станисављевић студент прве године докторских студија медицине у Крагујевцу.

Лазар Живојиновић докторанд завршне године Факултета организационих наука и прошле године је остварио право на општинску награду.

–Ова награда је велики подстрек за све нас. Нико овде није дошао због износа који је добио, већ да се захвалимо председнику и нашој локланој самоуправи који су се сетили нас као добрих представника општине. Овим пријемом нам је дата велика част као и сазнање да неко мисли на нас и цени наш рад. Председник Вучен је рекао да ће средства за награде идуће године бити већа, и тако из године у годину, што даје могућност да и нас буде што више – истакaо је Лазар.

На крају дружења са студентима докторских студија, председник је рекао да су они понос наше општине и пожелео им је срећне наступајуће празнике, много награда и добрих резултата.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *