Studenti doktorskih studija nagrađeni od lokalne samouprave

Najviši funkcioneri lokalne samouprave predsednik Nikola Vučen i zamenica Đurđina Mladenović uručili su rešenja o novčanim nagradama u visini od 50 hiljada dinara studentima doktorskih studija iz Smederevske Palanke.

– Ove simbolične nagrade naše opštine predstavljaju samo mali znak pažnje i dokaz da lokalna samouprava obraća pažnju na uspehe i rezultate koje su, ovi mladi ljudi, ostvarili tokom školovanja i svog radnog iskustva. Danas smo podelili rešenja o novčanim nagradama studentima doktorskih studija u iznosu od 50.000 dinara. Svake godine dodeljujemo nagrade učenicima i studentima-mladim talentima koji su u protekloj godini ostvarili dobre rezultate tokom školovanja. Za ovu namenu ove godine opredelili smo šest miliona dinara. Namera nam je da iduće godina ta sredstva budu znatno veća. Njihov rad i talenat su istinski razlog da se borimo za našu opštinu i stvaramo što bolje uslove za život, rad, obrazovanje – rekao je Vučen.

-Ova nagrada koju opština dodeljuje je velika stimulacija za nas mlade koji se školujemo. Za dobre rezultete je svakako potrebno mnogo truda i rada, i ono što je najvažnije da imate podršku okruženja, – rekla je Isidora Stanisavljević student prve godine doktorskih studija medicine u Kragujevcu.

Lazar Živojinović doktorand završne godine Fakulteta organizacionih nauka i prošle godine je ostvario pravo na opštinsku nagradu.

–Ova nagrada je veliki podstrek za sve nas. Niko ovde nije došao zbog iznosa koji je dobio, već da se zahvalimo predsedniku i našoj loklanoj samoupravi koji su se setili nas kao dobrih predstavnika opštine. Ovim prijemom nam je data velika čast kao i saznanje da neko misli na nas i ceni naš rad. Predsednik Vučen je rekao da će sredstva za nagrade iduće godine biti veća, i tako iz godine u godinu, što daje mogućnost da i nas bude što više – istakao je Lazar.

Na kraju druženja sa studentima doktorskih studija, predsednik je rekao da su oni ponos naše opštine i poželeo im je srećne nastupajuće praznike, mnogo nagrada i dobrih rezultata.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *