ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

АКЦИЈА ВАКЦИНИСАЊА ОДРАСЛОГ СТАНОВНИШТВА ПРОТИВ ГРИПА

На иницијативу Општинског одбора Партије уједињених пензионера Србије у  Смедеревској Паланци, а у организацији паланачког Дома здравља, у суботу, 25. новембра, од 8 до 12 часова, биће спроведена акција вакцинисања одраслог становништва против грипа.

У централном пункту Опште медицине Дома здравља у Смедеревској Паланци, без заказивања и чекања на налог изабраног лекара, пензионери и радно активно становништво прегладаће посебан лекар, а вакцине ће давати специјално задужена медицинска сестра, чиме ће бити омогућено да процес вакцинације, под стручниом надузором, буде знатно бржи него што то предвиђа редовна процедура. Овој акцији ће присуствовати и начелник Епидемиолошке службе Дома здравља, др Снежана Златковић.

Истовремено, 25. новембра, од 8 до 12 часова – вакцинација против грипа биће организована и у амбулантама Дома здравља у Азањи, Селевцу и Кусатку.

Подсећамо, вакцинација је најбољи начин заштите против грипа, а посебно индиковане групе су пензионери, хронични болесници (нарочито ако су у питању кардио-васкуларне, плућне или ендокрилне болести), као и здрави појединци, чији посао подразумева контакт са већим бројем људи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *