AKCIJA VAKCINISANjA ODRASLOG STANOVNIŠTVA PROTIV GRIPA

Na inicijativu Opštinskog odbora Partije ujedinjenih penzionera Srbije u  Smederevskoj Palanci, a u organizaciji palanačkog Doma zdravlja, u subotu, 25. novembra, od 8 do 12 časova, biće sprovedena akcija vakcinisanja odraslog stanovništva protiv gripa.

U centralnom punktu Opšte medicine Doma zdravlja u Smederevskoj Palanci, bez zakazivanja i čekanja na nalog izabranog lekara, penzioneri i radno aktivno stanovništvo pregladaće poseban lekar, a vakcine će davati specijalno zadužena medicinska sestra, čime će biti omogućeno da proces vakcinacije, pod stručniom naduzorom, bude znatno brži nego što to predviđa redovna procedura. Ovoj akciji će prisustvovati i načelnik Epidemiološke službe Doma zdravlja, dr Snežana Zlatković.

Istovremeno, 25. novembra, od 8 do 12 časova – vakcinacija protiv gripa biće organizovana i u ambulantama Doma zdravlja u Azanji, Selevcu i Kusatku.

Podsećamo, vakcinacija je najbolji način zaštite protiv gripa, a posebno indikovane grupe su penzioneri, hronični bolesnici (naročito ako su u pitanju kardio-vaskularne, plućne ili endokrilne bolesti), kao i zdravi pojedinci, čiji posao podrazumeva kontakt sa većim brojem ljudi.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *