ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Амбасадор Републике Кореје Ли Ђеунг посетио Смедеревску Паланку: ПЛАНИРАМ ДА ДОЛАЗИМ ЧЕСТО ЈЕР САМ ОВДЕ ВЕЋ СТЕКАО ПРИЈАТЕЉЕ

Нови амбасадор Републике Кореје у Србији Ли Ђеунг свој први радни дан провео је у Смедеревској Паланци.

Ово је прва званична посета његове екселенције неком граду у Србији, након што је јуче предао акредитивна писма председнику Републике Србије Александру Вучићу. Амбасадор Ли, је одлучио да прва званична посета буде баш Смедеревској Паланци и Фабрици „Кјунгшин Кејбл“, али, како је навео, неће бити последња.

-Имао сам веома пријатан састанак са председником Oпштине Николом Вученом и директором Фабрике. Овај састанак је био веома продуктиван. Ово је моја прва посета Паланци, а планирам да долазим често јер сам овде већ стекао пријатеље. Надам се да ћемо понудити више послова овде и допринети развоју економије, како овог града, тако и Србије, – рекао је амбасадор Ли.

Амбасадор Ли је поручио да ће наставити рад својих претходника на промовисању Србије као одличне дестинације за инвестиције корејских компанија, као и Смедеревску Паланку где је изграђена прва корејска фабрика.

Председник Општине Никола Вучен константовао је да је у последње време значајно повећана привредна сарадња са Републиком Корејом, као и трговинска размена.

–Захваљујем амбасадору у своје лично име и у име свих грађана Паланке на данашњој посети, на важности ове посете. Република Кореја је још једном показала колико је битно да наше две земље негују добре односе на свим нивоима, од индустрије, туризма преко културе. Сигуран сам да ће данашња посета амбасадора Лиа донети и Смедеревској Паланци неке нове пројекте које ћемо у наредном периоду реализовати – рекао је Вучен.

Амбасадор Ли је у пратњи својих домаћина , након састанка у кабинету председника Општине, обишао Фабрику ”Кјунгшин Кејбл”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *