ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Болница остала без резерви воде: СТИЖЕ ПОМОЋ ВЛАДЕ ВОЈВОДИНЕ  

DSC05874Болница „Стефан Високи“, после искључења воде, располагала је извесним залихама, из једног од резервоара ЈКП „Водовод“. Ова вода је у међувремену потрошена, што је Болницу довело у тешко ситуацију. Тим поводом, касно синоћ одржана је конференција за штампу, на којој су о постојећој ситуацији и начинима за њено превазилажење говорили директор болнице Периша Јовановић и председник Општине Радослав Милојичић  Кена

-Проблем је водоснабдевање – истакао је др Јовановић. – Оно воде што је било у резервоарима је потрошено. Нешто смо потрошили ми, а нешто и грађанство,  које је прикљулено на линију према болници. Сада је практично болница без воде. Уз помоћ Штаба за ванредне ситуације и Општине Велика Плана, набавили смо пластичне судове запремине 1.000 литара и они су спаковани иза болнице. Те количине послужиће као санитарна вода, а очекујемо да стигну цистерне које ће допремати воду у довољним количинама.

Председник Општине и командант Штаба за ванредне ситуације, Радослав Милојичић Кена, објаснио је како ће несташица воде у Болници бити превазиђена.

DSC05875-Морам да кажем да сам разочаран чињеницом да у Смедеревској Паланци постоје само две цистерне. Једна од њих је исправна а друга полуисправна. То наравно није довољно да се покрију потребе 60.000 грађана. Веома је забрињавајућа чињеница то што је болница остала без воде.  Болница је поседовала одређене капацитете, који су покривали нешто дужи период него што то има остало становништво, али су ти капацитети потрошени. Сви ми смо се заиста потрудили, цео кризни штаб и директор и ја, као комадант Штаба, да обезбедимо цицтерне и имамо обећање из Владе Војводине, од премијера Бојана Пајтића да ће до ујутру стићи три цистерне, које путују из Војводине и ја користим прилику да им се захвалим. Једна цистерна употпуњаваће капацитете болнице, друге ће бити за грађане Смедеревске Паланке. То, разуме се , није пун капацитет. Зато ја молим републички Штаб за ванредне ситуације да упути помоћ у виду материјалних средстава, додатних цистерни, пумпи и ћебади, свега онога што је потребно да би се што боље функционисало у овим тешким условима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *