ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Центар за развој ромске заједнице „Амаро дром“ Смедеревска Паланка: У ТОКУ ЈЕ ПРЕДИЗБОРНА КАМПАЊА ЗА РОМСКЕ НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ

2014-04-01-1172Припадници 17 националних мањина који живе у Србији бираће своје савете непосредним путем, док на изборе неће изаћи руска и турска мањина.

Тако ће и ове године, као и претходне, ромска национална мањина изаћи на изборе.

У  току су предизборне кампање за изборе националних мањина, како све остале мањине у Србији тако и ромске националне мањине. Формиране су и пријављене две листе за ромску националну мањину, упис у посебан бирачки списак је у току и затвара се 10. октобра 2014. године, молимо све грађане из ромске заједнице који се до сада нису уписали у посебан бирачки списак да имају права да се упишу и све друге мањине које до сада нису уписане у посебан бирачки списак да могу своје право уписа у посебан бирачки списак извршити у просторијама Општине Смедеревска Паланка соба 218 са својим личним документима важећом личном картом или пасошем, сви који имају на територији РС пребивалиште. Након уписа у посебан бирачки списак остварујете  ваше право да гласате 26. октобра 2014.

Молимо вас да ваше право искористите.

Избори ће бити одржани  26. октобра 2014. године у бирачким местима општина локалних заједница. У току је предизборна кампања, Наша организација спроводи КАМПАЊУ ЗА ЛИСТУ ,,10 ГЛАСАЈТЕ ЗА РОМКИЊЕ,, уз подршку ЦАРЕ ИНТЕРНАТИОНАЛ, Ромско Женске Мреже Србије, чије смо и ми чланице, ТАЦСА организације за медијску кампању коју прати и мониторише.

Залажемо се за побољшање и укључивање Ромкиња у што већем броју, било да су  на листама кандидаткиње  или да су  гласачи. Знамо и желимо бољи положај нашој деци у друштву, с тога зар не може Ромкиња бити паметна, образована, мудра, вешта, спретна, активна у политичком животу?

Жена Ромкиња, паметна и образована Ромкиња, студенткиња Ромкиња, успешна Ромкиња, спретна, мудра и мајка и жена Ромкиња, предузетница Ромкиња, у низу наведених потребно је начелница Ромкиња, директорка Ромкиња. Можемо само гласајући за Ромкињу допринети бољем животу ромске заједнице немамо шта изгубити и одузети. Гласајмо да 10 Ромкиња добију глас за вас и представљају и додносе одлуке у ромском националном савету. Изборимо се за ове изборе, дајте шансу мајкама, женама, ћеркама, девојкама, комшиницама, рођакама, дајте шансу и себи и њима тако што ћете гласати за Ромкиње на изборним листама за националане мањине.

 

Директорка организације Здравка Симић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *