ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Диван гест нашег суграђанина: ВРАТИО ПРОНАЂЕНИ НОВАЦ

12Наш суграђанин, Драган Вујановић, који је заједно са својим колегама волонтерима учествовао у акцији сређивања Карађорђевог насеља, пронашао је под дрвеном оградом, уз ивицу улице где је обављано чишење, новчаник у коме се налазило око 1.800 евра, и, у присуству полиције, новац и новчаник вратио власнику, жени из Насеља угроженог поплавом.

Драган Вујановић је управник Канцеларије за младе, која ради у саставу паланачког Културног центра. На данашњу акцију дошао је са колегама са посла и случајно спазио новчаник. У први мах помислио је да је неко изгубио документа, али када је новчаник подигао, видео је да се у њему налази новац. Вујановић је то одмах саопштио људима који су се налазили у близини, а међу њима је било и становника Насеља, који су га упутили ка дворишту власнице новчаника, која је потврдила да је новац њен. Истовремено, случај је пријављен полицији, која је дошла на лице места баш у време када је Драган Вујановић новчаник са новцем вратио власнику.

Вујановић се годинама бави уметничком фотографијом, и сматра да је захваљујући фотографском дару уочавања детаља данас приметио новчаник. Он сматра да је његов поступак сасвим природан и подразумевајући. Нагласио је да му не прија публицитет који прати овај догађај и да би читава прича требало да послужи као поента, за све људе, а пре свега за младе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *