Divan gest našeg sugrađanina: VRATIO PRONAĐENI NOVAC

12Naš sugrađanin, Dragan Vujanović, koji je zajedno sa svojim kolegama volonterima učestvovao u akciji sređivanja Karađorđevog naselja, pronašao je pod drvenom ogradom, uz ivicu ulice gde je obavljano čišenje, novčanik u kome se nalazilo oko 1.800 evra, i, u prisustvu policije, novac i novčanik vratio vlasniku, ženi iz Naselja ugroženog poplavom.

Dragan Vujanović je upravnik Kancelarije za mlade, koja radi u sastavu palanačkog Kulturnog centra. Na današnju akciju došao je sa kolegama sa posla i slučajno spazio novčanik. U prvi mah pomislio je da je neko izgubio dokumenta, ali kada je novčanik podigao, video je da se u njemu nalazi novac. Vujanović je to odmah saopštio ljudima koji su se nalazili u blizini, a među njima je bilo i stanovnika Naselja, koji su ga uputili ka dvorištu vlasnice novčanika, koja je potvrdila da je novac njen. Istovremeno, slučaj je prijavljen policiji, koja je došla na lice mesta baš u vreme kada je Dragan Vujanović novčanik sa novcem vratio vlasniku.

Vujanović se godinama bavi umetničkom fotografijom, i smatra da je zahvaljujući fotografskom daru uočavanja detalja danas primetio novčanik. On smatra da je njegov postupak sasvim prirodan i podrazumevajući. Naglasio je da mu ne prija publicitet koji prati ovaj događaj i da bi čitava priča trebalo da posluži kao poenta, za sve ljude, a pre svega za mlade.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.