Dom zdravlja: OD 11. FEBRUARA VAKCINACIJA U DVE SMENE

Od četvrtka, 11. februara glavni vakcinalni punkt Doma zdravlja (Vakcinalni punkt 1) koji se nalazi u prostorijama nekadašnje Gradske apoteke, radiće u dve smene, od 8 do 20 časova. U prvoj smeni, od 8 do 15 časova, vršiće se revakcinacija (drugom dozom) osoba vakcinisanih pre tri nedelje, a u drugoj smeni, od 15 do 20 časova, vakcinisaće se prvom dozom (po prioritetima) osobe prijavljene preko eUprave i nacionalnog kol centra.

Vakcinacija prvom dozom vršiće se po prioritetima, te će svaki dan najmanje 100 građana dobiti SMS poruku sa terminom vakcinacije (termini će biti u popodnevnim satima). Svako će biti pozvan i telefonskim putem, kako bi potvrdio dolazak u zakazanom terminu.

Molimo građane da poštuju procedure prijave i same vakcinacije,  jer je to najbolji način da svoju vakcinu dobiju svi, po utvrđenim prioritetima.

Sve zainteresovane za bilo koju vakcinu pozivamo da se prijave preko eUprave, te će i oni biti pozvani na vakcinaciju kada izabrana vakcina bude dostupna i kada dođu na red. Možete se prijaviti za vakcinaciju OVDE. Ukoliko se ne snalazite sa prijavom na elektronski način, posetite naš vakcinalni punkt i naš radnik će to učiniti za vas.

Na kraju, podsećamo sve građane Smederevske Palanke da bez obzira na to što je vakcina stigla u našu zemlju i što smo trenutno među vodećim državama u svetu po broju vakcinisanih građana na milion stanovnika, epidemija nikako nije gotova. Bez obzira da li smo primili vakcinu ili ne, moramo nositi maske u zatvorenim prostorima, voditi računa o higijeni ruku, održavati međusobnu distancu kada god je to moguće i redovno provetravati prostorije. Odgovornim ponašanjem, poštovanjem epidemioloških mera i poštovanjem termina vakcinacije najbrže ćemo doći do našeg zajedničkog cilja, a to je konačna pobeda nad korona virusom.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.