ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Дом здравља: ОД 11. ФЕБРУАРА ВАКЦИНАЦИЈА У ДВЕ СМЕНЕ

Од четвртка, 11. фебруара главни вакцинални пункт Дома здравља (Вакцинални пункт 1) који се налази у просторијама некадашње Градске апотеке, радиће у две смене, од 8 до 20 часова. У првој смени, од 8 до 15 часова, вршиће се ревакцинација (другом дозом) особа вакцинисаних пре три недеље, а у другој смени, од 15 до 20 часова, вакцинисаће се првом дозом (по приоритетима) особе пријављене преко еУправе и националног кол центра.

Вакцинација првом дозом вршиће се по приоритетима, те ће сваки дан најмање 100 грађана добити СМС поруку са термином вакцинације (термини ће бити у поподневним сатима). Свако ће бити позван и телефонским путем, како би потврдио долазак у заказаном термину.

Молимо грађане да поштују процедуре пријаве и саме вакцинације,  јер је то најбољи начин да своју вакцину добију сви, по утврђеним приоритетима.

Све заинтересоване за било коју вакцину позивамо да се пријаве преко еУправе, те ће и они бити позвани на вакцинацију када изабрана вакцина буде доступна и када дођу на ред. Можете се пријавити за вакцинацију ОВДЕ. Уколико се не сналазите са пријавом на електронски начин, посетите наш вакцинални пункт и наш радник ће то учинити за вас.

На крају, подсећамо све грађане Смедеревске Паланке да без обзира на то што је вакцина стигла у нашу земљу и што смо тренутно међу водећим државама у свету по броју вакцинисаних грађана на милион становника, епидемија никако није готова. Без обзира да ли смо примили вакцину или не, морамо носити маске у затвореним просторима, водити рачуна о хигијени руку, одржавати међусобну дистанцу када год је то могуће и редовно проветравати просторије. Одговорним понашањем, поштовањем епидемиолошких мера и поштовањем термина вакцинације најбрже ћемо доћи до нашег заједничког циља, а то је коначна победа над корона вирусом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *