ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Дом здравља: ПОЧИЊЕ ВАКЦИНАЦИЈА У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

У складу са приоритетима које је дефинисало Министарство здравља Републике Србије, најављује се масовнија имунизација становништва. Реч је о јавним службама, лицима старијим од 70 година, затим популациона група између 60 и 70 година и на крају група од 18 година па надаље. Тим поводом, поред мањих пунктова у самом Дому здравља, формиран је и ВАКЦИНАЛНИ ПУНКТ 1 за масовну имунизацију против COVID-19 у Смедеревској Паланци.

На састанку у Министарству здравља, који је одржан прошле недеље са директорима домова здравља, добили смо уже инструкције за свеукупну организацију вакцинације у нашој општини. Тада је проверено и стање спремности у смислу да ли су обезбеђени сви технички предуслови.

Локална самоуправа у Смедеревској Паланци је активно учествовала у формирању вакциналног пункта за масовнију имунизацију, према налогу Министарства за државну управу и локалну самоуправу. Одређене су одговорне особе из дома здравља и локалне самоуправе за технички део формирања вакциналног пункта.

Дом здравља Смедеревска Паланка, као једини извођач саме вакцинације у техничком погледу, дефинисао је тимове који ће радити на вакциналном пункту. Битно је рећи да Дом здравља као извршилац вакцинације располаже довољним бројем тимова и техничким предусловима. Локална самоуправа ће сигурно помоћи са свим пропратним стварима које су неопходне да све буде безбедно обављено.

Као ВАКЦИНАЛНИ ПУНКТ 1 одређен је простор у коме је некад била смештена главна Градска апотека (ул. Првог српског устанка бр. 136), као адекватан простор који задовољава све техничке предуслове за обављање масовне вакцинације. Да ли ће простор бити максимално искоришћен, зависи од броја особа које ће се определити за вакцинацију.

Са аспекта струке апелујемо на грађане Смедеревске Паланке да се без много размишљања пријаве се за једну од вакцина које им стоје на располагању.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *