Dom zdravlja: POČINJE VAKCINACIJA U SMEDEREVSKOJ PALANCI

U skladu sa prioritetima koje je definisalo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, najavljuje se masovnija imunizacija stanovništva. Reč je o javnim službama, licima starijim od 70 godina, zatim populaciona grupa između 60 i 70 godina i na kraju grupa od 18 godina pa nadalje. Tim povodom, pored manjih punktova u samom Domu zdravlja, formiran je i VAKCINALNI PUNKT 1 za masovnu imunizaciju protiv COVID-19 u Smederevskoj Palanci.

Na sastanku u Ministarstvu zdravlja, koji je održan prošle nedelje sa direktorima domova zdravlja, dobili smo uže instrukcije za sveukupnu organizaciju vakcinacije u našoj opštini. Tada je provereno i stanje spremnosti u smislu da li su obezbeđeni svi tehnički preduslovi.

Lokalna samouprava u Smederevskoj Palanci je aktivno učestvovala u formiranju vakcinalnog punkta za masovniju imunizaciju, prema nalogu Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Određene su odgovorne osobe iz doma zdravlja i lokalne samouprave za tehnički deo formiranja vakcinalnog punkta.

Dom zdravlja Smederevska Palanka, kao jedini izvođač same vakcinacije u tehničkom pogledu, definisao je timove koji će raditi na vakcinalnom punktu. Bitno je reći da Dom zdravlja kao izvršilac vakcinacije raspolaže dovoljnim brojem timova i tehničkim preduslovima. Lokalna samouprava će sigurno pomoći sa svim propratnim stvarima koje su neophodne da sve bude bezbedno obavljeno.

Kao VAKCINALNI PUNKT 1 određen je prostor u kome je nekad bila smeštena glavna Gradska apoteka (ul. Prvog srpskog ustanka br. 136), kao adekvatan prostor koji zadovoljava sve tehničke preduslove za obavljanje masovne vakcinacije. Da li će prostor biti maksimalno iskorišćen, zavisi od broja osoba koje će se opredeliti za vakcinaciju.

Sa aspekta struke apelujemo na građane Smederevske Palanke da se bez mnogo razmišljanja prijave se za jednu od vakcina koje im stoje na raspolaganju.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.