Dopuna informacije o odlaganju oštećenog nameštaja i ostalog otpada iz Naselja  

10385106_10152419085098057_1098053390_nPosle fotografija i teksta koji smo objavili sa lica mesta, podstaknuti vešću  sa društvene mreže, da se otpad iz Karađorđevog naselja odlaže kod Žutog peska, pozvala nas je građanka koja živi u neposrednoj blizini tog mesta i dala nam dopunu informacije.

Zapravo, kamioni sa otpadnim nameštajem iz poplavljenih kuća u Naselju zaista se istovaruju u blizini Žutog peska, ali sinoć, kada smo bili na licu mesta, nije bilo ničega, jer su ga građani ranije već pokupili i odneli. U trenutku našeg obilaska terena tamo nije bilo nikoga.

Danas smo od čitalaca dobili i fotografiju na kojoj se vidi bager i jedna osoba na licu mesta, koju objavljujemo uz ovaj dopunjeni tekst.

Istraživanje o ovom slučaju nastavili smo i kod glavnog inženjera Dušana Milićevića koji se, između ostalog, bavi i organizacijom odnošenja otpada iz Karađorđevog naselja i saznali smo da se kamioni sa takvim sadržajem istovaruju u rupu koja se nalazi iza, takozvanog, Žutog peska (kada se nastavi dalje postojećim zemljanim putem), i da će se kada se čitav posao završi rupa obezbediti i zatrpati.

To je, prema njegovim rečima, procedura koja je usaglašena sa nadležnim državnim  službama.

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.