ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Европски викенд посматрања птица 4. и 5. oктобар: ИСПРАЋАЈ ПТИЦА СЕЛИЦА

evropski vikend posmatranja pticaЕвропски викенд посматрања птица је манифестација која постоји већ 20 година и окупља око 40 земаља и више од милион учесника на преко 33.000 догађаја, на којима људи могу више да сазнају о чудесној сеоби птица. Манифестација има за циљ боље образовање људи о птицама и њиховој сеоби. Поред тога, идеја Европског викенда посматрања птица је да се људима укаже на потребу заштите све угроженијих птица и њихових станишта.

Наредног викенда, 4. и 5. октобра, ће цела Европа посматрати и бројати птице, а поједине државе ће се у томе и такмичити!

Друштво за заштиту и проучавање птица Србије у сарадњи са партнером „Bird life internacional“ организује Европски викенд посматрања птица на простору целе Србије, од Суботице до Пирота. Позивамо све љубитеље природе да одаберу неки од 46 организованих излета и да се укључе.

Пошто се одлучите за излет, обратите се нашем водичу како би вам дао више информација о самом догађају, месту сакупљања, предвиђеном трајању шетње током које се посматрају и бележе птице, потребној одећи…

Контакт и списак свих излета објављен је на нашој интернет-страници: www.pticesrbije.rs

Гарантујемо вам занимљиво и корисно проведен дан у природи. Дођите да заједно испратимо

наше птице.

 

Друштво за заштиту и проучавање птица Србије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *