ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Фестивал домаћег туризма и домаћих производа: ПОКРЕНИ СЕ, УПОЗНАЈ СРБИЈУ

pokrenise935Четврти Фестивал домаћег туризма и домаћих производа „Покрени се, упознај Србију“ одржаће се од петка 30. септембра до недеље 2. октобра у Београду, у Тржном центру „Стадион“ на Вождовцу.

Током три дана Фестивала, посетиоци ће моћи да се упознају са понудом домаћих угоститеља и са туристичким дестинацијама у нашој земљи, које би грађани, у оквиру својих путовања, требало да посете.

Осим угоститеља и туристичких агенција, међу учесницима ће се наћи и домаћи произвођачи, па ће грађани имати прилику да дегустирају и купе разне домаће производе – од зимнице, до слаткиша и квалитетних домаћих пића.

Фестивал и ове године организује удружење „Моја Србија“, уз подршку Министарства трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије.

-Овогодишње субвенције за развој домаћег туризма су дале значајне резултате и допринеле повећању броја грађана заинтересованих за одмор у Србији. Очекујемо да ће се тај тренд наставити – кажу у удружењу „Моја Србија“ и додају да је фестивал „Покрени се, упознај Србију“ наставак залагања удружења за развој домаћих туристичких капацитета и домаће привреде.

-Значајан потенцијал за развој српске привреде чине мала и средња предузећа, као и пољопривредна газдинства, која производе зимницу, џемове и друге прехрамбене производе, на традиционалан начин. Овим путем желимо да спојимо мале произвођаче из Србије, који често праве најукусније производе, са грађанима Београда, јер наш главни град представља највеће тржиште за ту врсту робе – закључују у Удружењу.

Радно време Фестивала је свакога дана од 10 до 22 часа. Улаз за посетиоце је бесплатан.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *