Festival domaćeg turizma i domaćih proizvoda: POKRENI SE, UPOZNAJ SRBIJU

pokrenise935Četvrti Festival domaćeg turizma i domaćih proizvoda „Pokreni se, upoznaj Srbiju“ održaće se od petka 30. septembra do nedelje 2. oktobra u Beogradu, u Tržnom centru „Stadion“ na Voždovcu.

Tokom tri dana Festivala, posetioci će moći da se upoznaju sa ponudom domaćih ugostitelja i sa turističkim destinacijama u našoj zemlji, koje bi građani, u okviru svojih putovanja, trebalo da posete.

Osim ugostitelja i turističkih agencija, među učesnicima će se naći i domaći proizvođači, pa će građani imati priliku da degustiraju i kupe razne domaće proizvode – od zimnice, do slatkiša i kvalitetnih domaćih pića.

Festival i ove godine organizuje udruženje „Moja Srbija“, uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije.

-Ovogodišnje subvencije za razvoj domaćeg turizma su dale značajne rezultate i doprinele povećanju broja građana zainteresovanih za odmor u Srbiji. Očekujemo da će se taj trend nastaviti – kažu u udruženju „Moja Srbija“ i dodaju da je festival „Pokreni se, upoznaj Srbiju“ nastavak zalaganja udruženja za razvoj domaćih turističkih kapaciteta i domaće privrede.

-Značajan potencijal za razvoj srpske privrede čine mala i srednja preduzeća, kao i poljoprivredna gazdinstva, koja proizvode zimnicu, džemove i druge prehrambene proizvode, na tradicionalan način. Ovim putem želimo da spojimo male proizvođače iz Srbije, koji često prave najukusnije proizvode, sa građanima Beograda, jer naš glavni grad predstavlja najveće tržište za tu vrstu robe – zaključuju u Udruženju.

Radno vreme Festivala je svakoga dana od 10 do 22 časa. Ulaz za posetioce je besplatan.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.