Građani Srbije obeležavaju 20 godina od revolucionarnog 5. oktobra 2000.: U GODINAMA KOJE SU USLEDILE POLITIČKA ELITA NIJE ISKORISTILA UKAZANU PRILIKU

Građani Srbije danas obeležavaju 20 godina od revolucionarnog 5. oktobra 2000., kada je, posle obelodanjivanja izborne krađe koja se dogodila na izborima koji su održani 24. septembra, srušen režim Slobodana Miloševića.

Nakon saznanja da su izbori pokradeni širom Srbije organizovani su protesti koji su trajali desetak dana i kulminirali masovnim demonstracijama koje su se dogodile u Beogradu 5. oktobra.

Pritisnut dokazima i odlučnošću građana, izbornu krađu i pobedu opozicionog kandidata Vojislava Koštunice na predsedničkim izborima, priznao je i Slobodan Milošević.

U godinama koje su usledile politička elita nije iskoristila ukazanu priliku da razvije demokratiju i poboljša život građana, čemu je, u velikoj meri, doprinelo i ubistvo prvog demokratski izabranog premijera posle Drugog svetskog rata, dr Zorana Đinđića, koje se dogodilo 12. marta 2003.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.