ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Грађани Србије обележавају 20 година од револуционарног 5. октобра 2000.: У ГОДИНАМА КОЈЕ СУ УСЛЕДИЛЕ ПОЛИТИЧКА ЕЛИТА НИЈЕ ИСКОРИСТИЛА УКАЗАНУ ПРИЛИКУ

Грађани Србије данас обележавају 20 година од револуционарног 5. октобра 2000., када је, после обелодањивања изборне крађе која се догодила на изборима који су одржани 24. септембра, срушен режим Слободана Милошевића.

Након сазнања да су избори покрадени широм Србије организовани су протести који су трајали десетак дана и кулминирали масовним демонстрацијама које су се догодиле у Београду 5. октобра.

Притиснут доказима и одлучношћу грађана, изборну крађу и победу опозиционог кандидата Војислава Коштунице на председничким изборима, признао је и Слободан Милошевић.

У годинама које су уследиле политичка елита није искористила указану прилику да развије демократију и побољша живот грађана, чему је, у великој мери, допринело и убиство првог демократски изабраног премијера после Другог светског рата, др Зорана Ђинђића, које се догодило 12. марта 2003.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *