Gradonačelnica Smedereva i funkcionerka Srpske napredne stranke Jasna Avramović osuđena na 15 meseci zatvora zbog primanja mita

smederevo-jasna-avramovic-gradonacelnica-1341839517-183591Viši sud u Smederevu osudio je danas, 10. marta,  gradonačelnicu Smedereva, i funkcionerku Srpske napredne stranke, Jasnu Avramović na 15 meseci zatvora zato što je primala mito.

Ona ima pravo žalbe Apelacionom sudu.

Po oceni Suda, Jasna Avramović primala je mito u vreme kada je bila načelnik Infektološkog odeljenja u smederevskom Zdravstvenom centru „Sveti Luka”.

Obrazlažući presudu, predsednik sudskog veća Dragoslav Milanović nabrojao je svedoke koji su potvrdili da su, preko posrednika, davali Jasni Avramović mito da bi im izdejstvovala invalidsku penziju.

Prvostepenom presudom dokazano je da je Jasna Avramović, dok je radila kao lekar, primila mito od četvoro pacijenata.

Beogradski Apelacioni sud ukinuo je prošle godine presudu Višeg suda u Smederevu kojom je Jasna Avramović osuđena takođe na 15 meseci zatvora zbog mita i falsifikovanja dokumentacije i taj predmet vratio na ponovno suđenje.

U ponovljenom postupku primenjen je blaži krivični zakon koji je bio na snazi u vreme izvršenja krivičnog dela, a koji predviđa kaznu od jedne do deset godina zatvora.

U kaznu od 15 meseci biće uračunato vreme koje je provela u pritvoru od 5. oktobra 2005. do 4. novembra 2005.

Od optužene je oduzeta imovinska korist od 144.000 dinara i obavezana je da Sudu na ime troškova isplati 30.000 dinara i paušal od 12.000 dinara.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.