ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Градоначелница Смедерева и функционерка Српске напредне странке Јасна Аврамовић осуђена на 15 месеци затвора због примања мита

smederevo-jasna-avramovic-gradonacelnica-1341839517-183591Виши суд у Смедереву осудио је данас, 10. марта,  градоначелницу Смедерева, и функционерку Српске напредне странке, Јасну Аврамовић на 15 месеци затвора зато што је примала мито.

Она има право жалбе Апелационом суду.

По оцени Суда, Јасна Аврамовић примала је мито у време када је била начелник Инфектолошког одељења у смедеревском Здравственом центру „Свети Лука”.

Образлажући пресуду, председник судског већа Драгослав Милановић набројао је сведоке који су потврдили да су, преко посредника, давали Јасни Аврамовић мито да би им издејствовала инвалидску пензију.

Првостепеном пресудом доказано је да је Јасна Аврамовић, док је радила као лекар, примила мито од четворо пацијената.

Београдски Апелациони суд укинуо је прошле године пресуду Вишег суда у Смедереву којом је Јасна Аврамовић осуђена такође на 15 месеци затвора због мита и фалсификовања документације и тај предмет вратио на поновно суђење.

У поновљеном поступку примењен је блажи кривични закон који је био на снази у време извршења кривичног дела, а који предвиђа казну од једне до десет година затвора.

У казну од 15 месеци биће урачунато време које је провела у притвору од 5. октобра 2005. до 4. новембра 2005.

Од оптужене је одузета имовинска корист од 144.000 динара и обавезана је да Суду на име трошкова исплати 30.000 динара и паушал од 12.000 динара.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *