ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Хуманитарна акција „Чеп за хендикеп“ и у Смедеревској Паланци

12778814_10205058520013706_8001288682433324240_oХуманитарна акција под називом „Чеп за хендикеп“ коју је покренуло Удружење параплегичара „Банат“ траје већ неколико година и у њој активно учестувују многе београдске општине и градови широм Војводине.

Циљ акције је да се скупљају пластични чепови од: сокова, воде, јогурта и сличних производа који имају чеп од тврде пластике. Новцем од рециклаже тих чепова купују се колица и остала помагала за особе са инвалидитетом.

Неопходно је да се што више грађана укључи и подржи акцију тако што ће своје чепове скупљати и однети сваки пут у оближњу основну, средњу школу, болницу или предшколску установу, у којима се налазе кутије за одлагање чепова.

Представница Удружења, наша суграђанка Маја Николић, је проширила ову хуманитарну акцију и у Смедеревској Паланци. Основне школе: „Херој Иван Мукер“, „Вук Стефановић Караџић“, „Херој Радмила Шишковић“; Средње школе: „МЕШ Гоша“, „Паланачка гимназија“, „Жикица Дамњановић“; Нижа музичка школа „Божидар Трудић“ и Општа болница „Стефан Високи“, на челу са својим руководствима су срдачно подржали акцију и потписали формалан уговор којим су се обавезали на сарадњу са Удружењем параплегичара „Банат“.

Посебну захвалност Удружење је  упутило Основној школи „Олга Милошевић“ која је још пре неколико месеци почела са скупљањем чепова, као и већем броју радника предузећа „Гоша монтажа“.

На овакав начин је до сада донирано преко тридесет колица и осталих помагала деци и одраслима широм Републике Србије.

Једна од тих особа је и девојчица из наше општине за коју је документацију слала наша суграђанка Мирјана Павловић.

Покажимо овим хуманим гестом да наша Паланка има своју светлу страну, јер ова акција не захтева  никакву жртву, а некоме може у знатној мери олакшати живот.

Будимо људи и помозимо онима којима је помоћ потребна!!!“, апелују из Удружења.

 

М.Н.

 

 

 

 

One thought on “Хуманитарна акција „Чеп за хендикеп“ и у Смедеревској Паланци

  • Zahvalni građanin

    Поздрав за ове младе и надасве инспиришуће девојке!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *