ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Хуманитарна журка у дискотеци „Меш“

nfzurkaУ дискотеци „Меш“ у Смедеревској Паланци синоћ је, у склопу акције прикупљања помоћи за лечење девојчице Уне Савић, одржана хуманитарна журка. Овај догађај, коме су се одазвали не само редовни посетиоци дискотека него и они мало старији, организован је на иницијативу Ђачког парламента Паланачке гимназије, а по идеји ученице Марије Николић,

-Најпре сам свој предлог изложила Ђачком парламенту Гимназије, који је идеју подржао, а онда смо отишли код председника Општине, који нам је, наравно, помогао да све ово организујемо – изјавила је представницима медија Марија Николић.

Садржај журке обогатио је концерт Мие Борисављевић, естрадне уметнице из Београда, која се на овај начин прикључила поменутој акцији.

Подршку организацији хуманитарне журкe пружио је председник Општине, Радослав Милојичић Кена, на чију иницијативу је, пре неколико дана, Општинско веће донело одлуку да за лечење мале Уне издвоји суму од 100.000 динара.

Sequence_010670– Задовољан сам, јер смо као друштво показали одређени степен друштвене одговорности, према лицима која болују од тешких или ретких болести – рекао је Милојичић. – Са друге стране, незадовољан сам због тога што смо ми једина општина у Србији која је, до сада, показала спремност да на овакав начин помогне. Морам да захвалим, најпре, ученицима свих средњих школа у Смедeревској Паланци, јер су они покретачи акције. Ја сам их као председник Општине подржао у тој акцији, а то је учинило и Општинско веће. Као локална самоуправа, ми ћемо се увек укључивати у сличне акције, независно од тога да ли су лица којима треба помоћ са територије наше општине. Уни Савић желим брз опоравак, надам се да ће та операција успети и да јој више неће бити потребна ничија помоћ. Користим прилику да захвалим свим медијима, ученицима школа „Жикица Дамјановић“, „Гоша“ и Паланачка гимназија, и нашој пријатељици Мии Борисављевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *