Humanitarna žurka u diskoteci „Meš“

nfzurkaU diskoteci „Meš“ u Smederevskoj Palanci sinoć je, u sklopu akcije prikupljanja pomoći za lečenje devojčice Une Savić, održana humanitarna žurka. Ovaj događaj, kome su se odazvali ne samo redovni posetioci diskoteka nego i oni malo stariji, organizovan je na inicijativu Đačkog parlamenta Palanačke gimnazije, a po ideji učenice Marije Nikolić,

-Najpre sam svoj predlog izložila Đačkom parlamentu Gimnazije, koji je ideju podržao, a onda smo otišli kod predsednika Opštine, koji nam je, naravno, pomogao da sve ovo organizujemo – izjavila je predstavnicima medija Marija Nikolić.

Sadržaj žurke obogatio je koncert Mie Borisavljević, estradne umetnice iz Beograda, koja se na ovaj način priključila pomenutoj akciji.

Podršku organizaciji humanitarne žurke pružio je predsednik Opštine, Radoslav Milojičić Kena, na čiju inicijativu je, pre nekoliko dana, Opštinsko veće donelo odluku da za lečenje male Une izdvoji sumu od 100.000 dinara.

Sequence_010670– Zadovoljan sam, jer smo kao društvo pokazali određeni stepen društvene odgovornosti, prema licima koja boluju od teških ili retkih bolesti – rekao je Milojičić. – Sa druge strane, nezadovoljan sam zbog toga što smo mi jedina opština u Srbiji koja je, do sada, pokazala spremnost da na ovakav način pomogne. Moram da zahvalim, najpre, učenicima svih srednjih škola u Smederevskoj Palanci, jer su oni pokretači akcije. Ja sam ih kao predsednik Opštine podržao u toj akciji, a to je učinilo i Opštinsko veće. Kao lokalna samouprava, mi ćemo se uvek uključivati u slične akcije, nezavisno od toga da li su lica kojima treba pomoć sa teritorije naše opštine. Uni Savić želim brz oporavak, nadam se da će ta operacija uspeti i da joj više neće biti potrebna ničija pomoć. Koristim priliku da zahvalim svim medijima, učenicima škola „Žikica Damjanović“, „Goša“ i Palanačka gimnazija, i našoj prijateljici Mii Borisavljević.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.