ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Иницијатива за формирање  Савеза  новоформираних удружења пензионера Подунавског округа: ЗА РАЦИОНАЛНИЈЕ ОПСЛУЖИВАЊЕ ЧЛАНСТВА  

IMG_2085-Ово што радимо засновано је на законским решењима –истакао председник Уједињених пензионера Смедеревске Паланке Светислав Петровић

 

У Удружењу уједињених  пензионера у Смедеревској Паланци одржан је иницијативни састанак за формирање Савеза новоформираних удружења пензионера на нивоу Подунавског округа, који обухвата подручје три општине. Председник Светислав Петровић, образлажући иницијативу, напоменуо је да су сада у акцији  удружења из Смедеревске Паланке и Велике Плане, а очекује се и укључење пензионерске организације Смедерева.

-То што радимо засновано је на закону, који каже да удружења  могу да се формирају у разне савезе, као форме организовања и деловања ради боље сарадње, дружења и успешнијег спровођења својих акција – додао је Петровић.- Ово је начин и да се рационалније опслужује чланство, организују заједничке екскурзије и спроводе друге активности. Нас и нашу иницијативу оспоравају они који  су годинама били привилеговани да воде општинске организације пензионера. Потреба да се формира Савез је итекако оправдана, а конкуренција никад није сувишна, па је ово што радимо и зашта се залажемо у најширем интересу пензионера.

Петровић је предочио да су формирана нова Удружења пензионера у Азањи и Кусатку, уз напомену да је за кратко време значајно порастао број чланова. Само је  Удружење уједињених пензионера у Смедеревској Паланци у једном мандатном периоду окупило   1000 чланова. Такав пораст чланства образложио је тиме што су људи препознали потребу да се повезују  тамо где ће најбрже и најповољније задовољавати своје потребе и интересе.

-Наша активност заснива се на волонтерској основи – подвукао је Петровић. – Ми смо чак формирали Фонд донатора из редова пензионера. Сваког месеца у тај фонд издвајамо по 200-300 динара да бисмо лакше и брже развијали своје активности. Сама та чињеница нас легитимише ко смо и шта смо.

Инцијативном скупу, који је одржан у Смедеревској Паланци, поред   домаћина, одазвали су се пензионери Велике Плане и Кусатка као и представници Удружења пензионера војних старешина Смедеревске Паланке и Велике Плане.

Д. Ј.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *