ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Испред ХК „Гоша“ у Смедеревској Паланци организован протест Удружења за заштиту бивших радника

GOSA_PROTEST_RADNIKA_150826_85056Удружење за заштиту права бивших радника којима је остало још највише пет година до пензије, организовало је протестни скуп у Смедеревској Паланци.

Протест је организован испред улаза у ХК „Гоша“, а разлог одржавања овог скупа је измена и допуна Закона о пензијском и инвалидском осигурању, који је ступио на снагу 1. јануара 2015. године по коме ће радницима који су прихватили социјалне програме пензије бити умањене за око 20,4 одсто.

Према речима Зорана Ђурђевића, – 40 година стажа више није довољно да се оде у пуну пензију него се добија превремена пензија која има трајно умањење од у просеку три пензије годишње – истакао је Зоран Ђурђевић, заменик председника Удружења за заштиту бивших радника. – Преговори са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања су већ вођени али трајно решење није пронађено и зато на овај начин тражимо да будемо третирани по Закону који је био на снази у моменту договарања социјалног програма.

Он је нагласио да раднике штити и Устав Републике Србије који гарантује важење договорених услова по социјалном програму на дан њиховог прихватања, односно потписивања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *