JKP ”Vodovod”: ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE REDOVNO KONTROLIŠE ISPRAVNOST VODE ZA PIĆE


Povodom uznemirujućih i neistinitih tekstova koji su objavljeni na fejsbuku o kvalitetu vode u Palanci, nadležni iz JKP Vodovod su reagovali zvaničnim saopštenjem. 

Ovih dana na društvenim mrežama pojavio se lažni profil ,,Palanka mora biti zdrava,” koji se bavi problematikom ispravnosti vode za piće koju JKP „Vodovod,” isporučuje građanima Smed. Palanke i nekim selima u opštini / Grčac, Mala Plana, Pridvorice/. 

Informacije koje taj lažni profil plasira javnosti su netačne, zlonamerne i sračunate na to da izazovu nezadovoljstvo građana. Navodi se kako voda iz gradske Vodovodne mreže nije ispravna za piće, pa čak i da nije ispravna za tuširanje i pranje i sl. 

Svakom razumnom čoveku je jasno da su takve informacije netačne, lažne i očigledno zlonamerne. 

Svakodnevno se u laboratoriji JKP „Vodovod,” vrši kontrola ispravnosti pijaće vode koja se isporučuje potrošačima. Pored toga Zavod za javno zdravlje Požarevac, kao ovlašćena ustanova, tri puta mesečno vrši kontrolu ispravnosti Vode za piće na šest korisničkih mesta u gradu. 

Utvrđeni rezultati Zavoda za javno zdravlje Požarevac uvek ukazuju na zdravstveno bezbedni kvalitet vode za piće, tako da građani nemaju razloga za brigu o tome da je voda za piće ispravna i mogu je slobodno koristiti. 

Zbog ovako maliciozno lažnih informacija JKP „Vodovod,” će protiv HH lica podneti nadležnim organima krivičnu prijavu zbog uznemiravanja javnosti. 

za JKP „Vodovod,

vd direktora 

Srđan, Borić, M.S. 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.