ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

ЈКП ”Водовод”: ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ РЕДОВНО КОНТРОЛИШЕ ИСПРАВНОСТ ВОДЕ ЗА ПИЋЕ


Поводом узнемирујућих и неистинитих текстова који су објављени на фејсбуку о квалитету воде у Паланци, надлежни из ЈКП Водовод су реаговали званичним саопштењем. 

Ових дана на друштвеним мрежама појавио се лажни профил ,,Паланка мора бити здрава,” који се бави проблематиком исправности воде за пиће коју ЈКП „Водовод,” испоручује грађанима Смед. Паланке и неким селима у општини / Грчац, Мала Плана, Придворице/. 

Информације које тај лажни профил пласира јавности су нетачне, злонамерне и срачунате на то да изазову незадовољство грађана. Наводи се како вода из градске Водоводне мреже није исправна за пиће, па чак и да није исправна за туширање и прање и сл. 

Сваком разумном човеку је јасно да су такве информације нетачне, лажне и очигледно злонамерне. 

Свакодневно се у лабораторији ЈКП „Водовод,” врши контрола исправности пијаће воде која се испоручује потрошачима. Поред тога Завод за јавно здравље Пожаревац, као овлашћена установа, три пута месечно врши контролу исправности Воде за пиће на шест корисничких места у граду. 

Утврђени резултати Завода за јавно здравље Пожаревац увек указују на здравствено безбедни квалитет воде за пиће, тако да грађани немају разлога за бригу о томе да је вода за пиће исправна и могу је слободно користити. 

Због овако малициозно лажних информација ЈКП „Водовод,” ће против HH лица поднети надлежним органима кривичну пријаву због узнемиравања јавности. 

за ЈКП „Водовод,

вд директора 

Срђан, Борић, М.С. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *