ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Канцеларија за младе 5. јуна обележава Дан заштите животне средине

У понедељак, 5. јуна, Канцеларија за младе ће обележити Дан заштите животне средине. Акцији која ће бити одржана од 12,30 часова у центру града придружују се ученици све три паланачке средње школе, као и еко-секција ОШ „Олга Милошевић“, са којом Канцеларија има интензивну сарадњу.
Дизајнирани су званични постер догађаја и пропагандни флајери који ће бити дељени грађанима током акције, али и у самим школама, током преподнева.
Канцеларија овај догађај организује пре свега као покушај да се колико-толико утиче на свест што већег броја грађана о алармантном степену запрљаности и загађености, јер се отпаци свих врста бацају на сваком кораку – по травњацима, по парковима, по тротоарима.., али и на простору ближе и даље периферије, по ободима шумарака, у потоке, у растиње…
Практично, скоро да нема места које није загађено пластичним кесама и боцама, електронским и биолошким отпадом, конзервама и свакојаким другим материјалима, од којих многи трајно трују тло. Отпатке баца толико велики број појединаца, да је практично немогуће да било каква комунална служба успе да стигне да то уклони.
Стога је главни циљ ових акција да се утиче на свест грађана. Животна средина је заправо наше заједничко двориште.
Упућујемо апел да се она не уништава и да се не загађује, већ да се схвати као простор који би требало неговати.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *