Kancelarija za mlade 5. juna obeležava Dan zaštite životne sredine

U ponedeljak, 5. juna, Kancelarija za mlade će obeležiti Dan zaštite životne sredine. Akciji koja će biti održana od 12,30 časova u centru grada pridružuju se učenici sve tri palanačke srednje škole, kao i eko-sekcija OŠ „Olga Milošević“, sa kojom Kancelarija ima intenzivnu saradnju.
Dizajnirani su zvanični poster događaja i propagandni flajeri koji će biti deljeni građanima tokom akcije, ali i u samim školama, tokom prepodneva.
Kancelarija ovaj događaj organizuje pre svega kao pokušaj da se koliko-toliko utiče na svest što većeg broja građana o alarmantnom stepenu zaprljanosti i zagađenosti, jer se otpaci svih vrsta bacaju na svakom koraku – po travnjacima, po parkovima, po trotoarima.., ali i na prostoru bliže i dalje periferije, po obodima šumaraka, u potoke, u rastinje…
Praktično, skoro da nema mesta koje nije zagađeno plastičnim kesama i bocama, elektronskim i biološkim otpadom, konzervama i svakojakim drugim materijalima, od kojih mnogi trajno truju tlo. Otpatke baca toliko veliki broj pojedinaca, da je praktično nemoguće da bilo kakva komunalna služba uspe da stigne da to ukloni.
Stoga je glavni cilj ovih akcija da se utiče na svest građana. Životna sredina je zapravo naše zajedničko dvorište.
Upućujemo apel da se ona ne uništava i da se ne zagađuje, već da se shvati kao prostor koji bi trebalo negovati.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *