ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Конференција за медије поводом обележавања Дана општине: БОГАТ И РАЗНОВРСТАН КУЛТУРНИ, ЗАБАВНИ И СПОРТСКИ ПРОГРАМ  

У Народном музеју у Смедеревској Паланци одржана је конференција за медије на којој је представљен програм обележавања Дана Општине који почиње 13. и траје до 17. јуна.

Конференцију је отворио и водио председник Општине, Топлица Пинторовић, а о предстојећој манифестацији, која ће први пут имати вишедневни веома богат и разноврстан културни, забавни и спортски програм, говорили су и директор Народног музеја Стеван Мартиновић, директор Центра за развој спорта и аматеризма у спорту Филип Ефтоски, директорка Предшколске установе „Чика Јова Змај“ Гордана Јанојлић и директор Културног центра Драган Исаиловић.

Програм почиње у Градском позоришту 13. јуна у 20 часова, представом „Лажи ме“ у којој главне улоге играју Александар Дунић и Сандра Бугарски.

У Народном музеју 14. јуна у 19 часова биће отворена изложба слика „Паланка у рамовима“  која представља збирку слика које су власништво Општине и Народног музеја.

Деца из Предшколске установе „Чика Јова Змај“ 15. јуна у 18 часова на Тргу ког фонтане приредиће перформанс „Дан без ТВ-а и НЕТ-а“.

Централа манифестација обележавања Дана општине одржаће се у Градском позоришту 16. јуна, а програм почиње у 12 часова приказивањем одломка из представе „Карађорђе, које куде“ у извођењу Ивана Вучковића, у 12,30 часова је концерт Балетског студија „Арабеск“, да би у 18 часова почела Свечана академија у оквиру које наступају  и „Србски православни појци” и Весна Станковић, глумица Југословенско драмског позоришта.

Последњи дан програма обележавања Дана општине Смедеревска Паланка, 17. јун, резервисан је за спортске активности у организацији Центра за развој спорта. Најмлађи спортисти наступаће у различитим спортовима и то у центру града од 9 до 16 часова.

Обраћајући се медијима и грађанима председник Општине Топлица Пинторовић истакао је да је ово први пут да се Дан општине Смедеревска Паланка обележава кроз више културних, образовних и спортских манифестација и да ће се ова пракса наставити и наредних година. Он је позвао све грађане да присуствују најављеним програмима.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *