ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Конкурс Civil Rights Defenders за избор будућих активиста за заштиту људских права Рома  

ProdukcijaCivil Rights Defenders у сарадњи са Медиа и реформ центром Ниш објављују конкурс за упис полазница/ка тренинг-програма за будуће активисткиње/е које/и се баве или ће се бавити заштитом Људских права Ромкиња и Рома. Конкурс ће бити отворен за пријаве до 23. марта 2015.

Коме је намењен програм?

Програм је намењен будућим активисткињама/има, студенткињама/има друштвених наука, младим правницама/има, новинаркама/има и свима осталима који имају намеру да се професионално ангажују у области заштите Људских права Рома у Србији.

Трајање и концепт школе

Полазници су обавезни да присуствују свим тренинзима (четири 2-дневна тренинга), који ће, између осталог, обухватити следеће тематске целине:

  • Природа комуницирања и комуникацијски стандарди,
  • Интегрисано online и offline комуницирање,
  • Јавни наступ,
  • Израда комуникацијских стратегија,
  • Low/no cost видео продукција.

Сви тренинзи ће бити одржани у Нишу.

Кандидатима и кандидаткињама са југа Србије биће покривени трошкови пута и смештаја.

За пријаву на конкурс потребно је доставити:

  • Мотивационо писмо, које јасно треба да демонстрира Ваше циљеве и мотивацију за учешће у програму;
  • Биографију, која би требала да садржи све релевантне информације о Вама, о томе чиме се бавите и која су Ваша досадашња искуства;

Пријаве и рокови

Конкурсну документацију и додатна питања нам можете доставити путем e-maila на marko.jovanovic@civilrightsdefenders.org до 23. марта 2015.

Civil Right Defenders је међународна организација која се бави заштитом људских права и подршком бранитељима људских права. Основана је 1982. године у Стокхолму под именом Шведски хелсиншки одбор за људска права. Поред Шведске, организација је активна у више од 40 земаља на 4 континента, а тренутно има 7 канцеларија у свету. Канцеларија у Београду постоји од 2000. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *