ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Локална самоуправа обезбедила школски прибор за ученике ромске националне мањине

Локална самоуправа обезбедила је школски прибор за ученике ромске националне мањине од првог до осмог разреда и  предшколце.   

Средства за куповину школске опреме у износу од 250 хиљада динара обезбеђена су у оквиру Локалног акционог плана за унапређење положаја Рома и Ромкиња. Школска опрема подељена је деци која похађају ОШ „Олга Милошевић“  у месној заједници Центар у присуству председника Општине, Николе Вучена. Он је том приликом изјавио да локална самоуправа, у оквиру Локалног акционог плана, сваке године за децу ромске националности обезбеђује школску опрему.

 – Желимо  на сваки начин да побољшамо положај Рома у нашој општини. Кроз овакве акције желимо  да им помогнемо и да сва ромска деца похађају школу. За куповину школске опреме определили смо 250 хиљада динара. Пакете смо почели да делимо и то ће трајати наредних неколико дана, с обзиром на тренутну епидемиолошку ситуацију и како не бисмо правили гужву. Брига о деци је приоритет локалног руководства и ни на један начин се не прави разлика између националних мањина. Додао бих и то да ће у наредном периоду бити расписан конкурс за доделу новчаних награда ученицима, студентима и младим талентима. Ове године смо издвојили пет милиона динара. Информације о условима конкурса и времену расписивања  биће објављене на општинском сајту, друштвеним мрежама и путем медија. Позивам све ученике, студенте и младе таленте да се припреме и конкуришу – изјавио је Вучен.  

Школски прибор родитељи и ученици могу преузети наредних дана у просторијама МЗ Центар.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *