Lokalna samouprava obezbedila školski pribor za učenike romske nacionalne manjine

Lokalna samouprava obezbedila je školski pribor za učenike romske nacionalne manjine od prvog do osmog razreda i  predškolce.   

Sredstva za kupovinu školske opreme u iznosu od 250 hiljada dinara obezbeđena su u okviru Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja Roma i Romkinja. Školska oprema podeljena je deci koja pohađaju OŠ „Olga Milošević“  u mesnoj zajednici Centar u prisustvu predsednika Opštine, Nikole Vučena. On je tom prilikom izjavio da lokalna samouprava, u okviru Lokalnog akcionog plana, svake godine za decu romske nacionalnosti obezbeđuje školsku opremu.

 – Želimo  na svaki način da poboljšamo položaj Roma u našoj opštini. Kroz ovakve akcije želimo  da im pomognemo i da sva romska deca pohađaju školu. Za kupovinu školske opreme opredelili smo 250 hiljada dinara. Pakete smo počeli da delimo i to će trajati narednih nekoliko dana, s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i kako ne bismo pravili gužvu. Briga o deci je prioritet lokalnog rukovodstva i ni na jedan način se ne pravi razlika između nacionalnih manjina. Dodao bih i to da će u narednom periodu biti raspisan konkurs za dodelu novčanih nagrada učenicima, studentima i mladim talentima. Ove godine smo izdvojili pet miliona dinara. Informacije o uslovima konkursa i vremenu raspisivanja  biće objavljene na opštinskom sajtu, društvenim mrežama i putem medija. Pozivam sve učenike, studente i mlade talente da se pripreme i konkurišu – izjavio je Vučen.  

Školski pribor roditelji i učenici mogu preuzeti narednih dana u prostorijama MZ Centar.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.