ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

ДруштвоКултура

Међународни сусрет пензионера у Смедеревској Паланци: КУМАНОВЧАНИ СТИГЛИ ПРВИ

IMG_0779-Домаћин ове манифестације је Општинска организација пензионера

 

У Смедеревску Паланку данас је допутовала група пензионера из Куманова. Њихов домаћин је Општинска организација пензионера нашег града. Овај сусрет је плод сарадње која је започела пре две године.

Гости из Македоније срдачно су дочекани, а после подне ће у Градском позоришту приказати свој целовечерњи програм. Домаћини су се постарали да се представе у IMG_0782најбољем светлу, па су за своје госте организовали и посету манастиру Копорин , задужбини деспота Стефана Лазаревића.

Кумановчани ће сутра учествовати на Међународном сусрету пензионера. Њима ће се придружити и пензионерска културно-уметничка друштва из Врања, Лесковца, Зајечара, Врњачке Бање, Младеновца и Краљева.

Част да буде домаћин ове манифестације припала је Општинској организацији пензионера Смедеревске Паланке, као прошлогодишњем свеукупном победнику сусрета у Врању.

Учесници ових сусрета, њих 150, сутра у подне ће продефиловати главном градском IMG_0780улицом и код фонтане извести краћи програм са циљем да анимирају публику. Такмичарски програм почеће у 13 часова када ће се са десетак минута програма представити сви учесници. Квалитет њиховог наступа оцениће жири који ће и прогласити победника.

Оно пензионерско културно-уметничко друштво које буде изборило победу, биће домаћин следећих сусрета пензионера.

Д. Ј.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *