Milojičić: ZAHVALNOST SVIMA KOJI POMAŽU – RIGOROZNO PREMA PROFITERIMA

stab01Posle noćašnjeg zasedanja Štaba za vanredne situacije javnosti se obratiopredsednik Opštine Radoslav Milojičić Kena, koji je govorio o aktuelnim događanjima i aktivnostima.

-Kubršnica je za sada blagom porastu, aregionalni put Palanka-Plana će uskoro, prema nekim prognozama, biti blokiran, neće biti prohodan – rekao je Milojičić. – Na regionalnom putu Smedrevska Palanka-Mladenovac, gde se izlio Ivački potok, saobraćaj će uskoro takođe da bude obustavljen. Traži se alternativni pravac. Iskoristio bih ovu priliku, posle svih teških stvari – a još nas očekuju teške stvari – pre svega da zamolim sve građane da se jave i da pomognu, koliko god je to u njihovoj moći. Zahvaljujem svim volonterima, a ima ih zaista puno, jer dolaze i pomažu bez ikakve nadoknade. Problemi su u celom gradu i moramo da naviknemo da budemo solidarni. Zahvaljujem preduzeću  DIS, preduzeću Mega-market i pekari Neca – to su oni koji su do sada najviše pomogli. Moram da napomenem da je ovo vanredna situacija i da Štab ima konačnu odluku. Ako nam je nešto potrebno, od nekog privatnog lica, mi to možemo da uzmemo, bez obzira da li neko to hoće da nam pozajmi. Zato bih zamolio ovom prilikom vlasnike svih prehrambenih i trgovinskih radnji, a čuli smo da su neki povećali cenu vode, da to ne rade. To je stvarno bezobrazno da se neko bogati na nevolji naroda.  Dakle, zamolio bih ih, ako su to uradili, a imamo informacije da jesu,  da cene vrate na pređašnji nivo. Ako ne budu to uradili, Štab će doneti odluku da im tu vodu oduzme. Voda treba da bude podeljena građanima kojima je najneophodnija.

20140516_170905U vezi sa evakuacijom građana i smeštajem u prihvatne centre, predsednik Opštine je ponovio apel da građani poštuju odluke Štaba za vanredne situacije, jer samo Štab ima tačne i proverene informacije o nadolasku poplavnog talasa i neposrednoj opasnosti po život ljudi. On je objasnio da se snabdevanje električnom energijom normalizuje, a da će građani Smederevske Palanke, sve do normalizacije situacije, morati da za piće koriste vodu iz cisterni.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.