ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Милојичић: ЗАХВАЛНОСТ СВИМА КОЈИ ПОМАЖУ – РИГОРОЗНО ПРЕМА ПРОФИТЕРИМА

stab01После ноћашњег заседања Штаба за ванредне ситуације јавности се обратиопредседник Општине Радослав Милојичић Кена, који је говорио о актуелним догађањима и активностима.

-Кубршница је за сада благом порасту, арегионални пут Паланка-Плана ће ускоро, према неким прогнозама, бити блокиран, неће бити проходан – рекао је Милојичић. – На регионалном путу Смедревска Паланка-Младеновац, где се излио Ивачки поток, саобраћај ће ускоро такође да буде обустављен. Тражи се алтернативни правац. Искористио бих ову прилику, после свих тешких ствари – а још нас очекују тешке ствари – пре свега да замолим све грађане да се јаве и да помогну, колико год је то у њиховој моћи. Захваљујем свим волонтерима, а има их заиста пуно, јер долазе и помажу без икакве надокнаде. Проблеми су у целом граду и морамо да навикнемо да будемо солидарни. Захваљујем предузећу  ДИС, предузећу Мега-маркет и пекари Неца – то су они који су до сада највише помогли. Морам да напоменем да је ово ванредна ситуација и да Штаб има коначну одлуку. Ако нам је нешто потребно, од неког приватног лица, ми то можемо да узмемо, без обзира да ли неко то хоће да нам позајми. Зато бих замолио овом приликом власнике свих прехрамбених и трговинских радњи, а чули смо да су неки повећали цену воде, да то не раде. То је стварно безобразно да се неко богати на нeвољи народа.  Дакле, замолио бих их, ако су то урадили, а имамо информације да јесу,  да цене врате на пређашњи ниво. Ако не буду то урадили, Штаб ће донети одлуку да им ту воду одузме. Вода треба да буде подељена грађанима којима је најнеопходнија.

20140516_170905У вези са евакуацијом грађана и смештајем у прихватне центре, председник Општине је поновио апел да грађани поштују одлуке Штаба за ванредне ситуације, јер само Штаб има тачне и проверене информације о надоласку поплавног таласа и непосредној опасности по живот људи. Он је објаснио да се снабдевање електричном енергијом нормализује, а да ће грађани Смедеревске Паланке, све до нормализације ситуације, морати да за пиће користе воду из цистерни.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *