Ministar Đorđević posetio Smederevsku Palanku

Na poziv predsednika Opštine Nikole Vučena, Smederevsku Palanku je posetio Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Predsednik Vučen se obratio Ministarstvu za pomoć u vezi sa ponovnim otvaranjem Dnevnog borakva za decu, mlade i odrasle  sa smetnjama u razvoju „Puž“, koji je bio privremeno zatvoren zbog epidemije korona virusa.

 – U razgovoru sa ministrom Đorđevićem, dobili smo savete i ključ za rešavanje problema. Dugujemo mu veliku zahvalnost na svemu što je do sada učinio za našu opštinu – rekao je Vučen.    

Ministar Đorđević je razgovarao i sa investitorima korejske Fabrike „Kjungšin kejbl“ i u izjavi za medije izrazio spremnost Ministarstva da pomogne u  pripremama za početak rada.

– Želimo, pre svega, da pomognemo kada je reč o planu mera zaštite zaposlenih i bezbednosti na radu, jer će ova Fabrika početi sa pripremnim radom do kraja ove godine,  ali i o drugim pitanjima, kako bismo izašli u susret investitoru koji će zaposliti oko hiljadu radnika iz ovog kraja – rekao je Đorđević.

Rukovodstvo korejske kompanije zahvalilo je ministru na pruženoj pažnji i pomoći. Korejska Kompanija „Kungšin kejbl“ do kraja godine započeće probni rad, a već od marta naredne godine zaposliće oko hiljadu radnika.

You may also like...

1 Response

  1. a kaže:

    Nadam se da je dosao preko Mladenovca i usao u Palanku putem pored buvlajka

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.