ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Министар Ђорђевић посетио Смедеревску Паланку

На позив председника Општине Николе Вучена, Смедеревску Паланку је посетио Зоран Ђорђевић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Председник Вучен се обратио Министарству за помоћ у вези са поновним отварањем Дневног бораква за децу, младе и одрасле  са сметњама у развоју „Пуж“, који је био привремено затворен због епидемије корона вируса.

 – У разговору са министром Ђорђевићем, добили смо савете и кључ за решавање проблема. Дугујемо му велику захвалност на свему што је до сада учинио за нашу општину – рекао је Вучен.    

Министар Ђорђевић је разговарао и са инвеститорима корејске Фабрике „Кјунгшин кејбл“ и у изјави за медије изразио спремност Министарства да помогне у  припремама за почетак рада.

– Желимо, пре свега, да помогнемо када је реч о плану мера заштите запослених и безбедности на раду, јер ће ова Фабрика почети са припремним радом до краја ове године,  али и о другим питањима, како бисмо изашли у сусрет инвеститору који ће запослити око хиљаду радника из овог краја – рекао је Ђорђевић.

Руководство корејске компаније захвалило је министру на пруженој пажњи и помоћи. Корејска Компанија „Кунгшин кејбл“ до краја године започеће пробни рад, а већ од марта наредне године запослиће око хиљаду радника.

One thought on “Министар Ђорђевић посетио Смедеревску Паланку

  • Nadam se da je dosao preko Mladenovca i usao u Palanku putem pored buvlajka

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *