Ministar odbrane obišao poplavljeno područje u Smederevskoj Palanci

DSCN7900Ministar odbrane Republike Srbije, Bratislav Gašić, danas je obišao poplavljeno područje u Smederevskoj Palanci.

Sa predsednikom Opštine Radoslavom Milojičićem Kenom, zamenikom predsednika Petrom Jelićem, predsednikom skupštine Slavoljubom Đurićem, načelnikom okruga Radoslavom Cokićem, narodnim poslanikom Dejanom Nektarijevićem i direktorom  JKP „Vodovod“  Miodragom Mihajlovićem – ministar je  obišao  poplavljeno preduzeće za proizvodnju i distribuciju vode. On  je rekao da će Vlada Srbije da pomogne kako bi se postrojenja osposobila i da Palanka što pre dobije vodu.

-U ovim trenucima, kada je Srbiju zadesila katastrofa koja nije zapamćena, moramo svima da pomognemo – rekao je ministar Gašić. – Još uvek imamo bojazan od nadolaska reke Save, i to moramo da rešavamo. Posle toga nam predstoji jako težak zadatak, a to je sanacija terena i dezinfekcija. To moramo što pre da uradimo jer će temperature da rastu narednih dana i lako može doći do infekcija koje mi moramo da sprečimo. Uputili smo sedam cisterni sa vodom, ovde u Palanku. To je nedovoljno. Moramo da vidimo šta još možemo da uradimo kako bi meštani Palanke imali vode za piće. Jednako moramo da radimo na sanaciji „Vodovoda“. To će da nam bude zadatak. Ovde su trafostanice bile pod vodom, a to treba što pre da se sredi. Država hoće da pomogne  ali morate da shvatite da je čitava Srbija bila u sličnoj situaciji.

Na pitanje, kada možemo očekivati vodu iz gradskog „Vodovoda“, Gašić je odgovorio:

-Ekipe JKP „Vodovod“ su već počele da čiste krug fabrike i postrojenja. Ako se noćas povuče sva ova voda onda možemo očekivati da će za sedam dana biti vode iz gradskog Vodovoda – naglasio je ministar Gašić.

Predsednik Opštine, Smederevska Palanka, Radoslav Milojičić Kena, zahvalio je ministru na pruženoj i obećanoj pomoći.

-Imamo veliku pomoć od Ministarstva odbrane i svih drugih institucija kada je dopremanje vode u pitanju – rekao je Milojičić. – Bolnica se snabdeva vodom iz cisterni. Naselje koje poplavljeno ima oko 3,500 ljudi. A oko 800 je evakuisano. Njih 400 se nalazi u prihvatilištima i za njih dopremamo hranu, vodu,odeću i sve što je potrebno.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.