ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Министар одбране обишао поплављено подручје у Смедеревској Паланци

DSCN7900Министар одбране Републике Србије, Братислав Гашић, данас је обишао поплављено подручје у Смедеревској Паланци.

Са председником Општине Радославом Милојичићем Кеном, замеником председника Петром Јелићем, председником скупштине Славољубом Ђурићем, начелником округа Радославом Цокићем, народним послаником Дејаном Нектаријевићем и директором  ЈКП „Водовод“  Миодрагом Михајловићем – министар је  обишао  поплављено предузеће за производњу и дистрибуцију воде. Он  је рекао да ће Влада Србије да помогне како би се постројења оспособила и да Паланка што пре добије воду.

-У овим тренуцима, када је Србију задесила катастрофа која није запамћена, морамо свима да помогнемо – рекао је министар Гашић. – Још увек имамо бојазан од надоласка реке Саве, и то морамо да решавамо. После тога нам предстоји јако тежак задатак, а то је санација терена и дезинфекција. То морамо што пре да урадимо јер ће температуре да расту наредних дана и лако може доћи до инфекција које ми морамо да спречимо. Упутили смо седам цистерни са водом, овде у Паланку. То је недовољно. Морамо да видимо шта још можемо да урадимо како би мештани Паланке имали воде за пиће. Једнако морамо да радимо на санацији „Водовода“. То ће да нам буде задатак. Овде су трафостанице биле под водом, а то треба што пре да се среди. Држава хоће да помогне  али морате да схватите да је читава Србија била у сличној ситуацији.

На питање, када можемо очекивати воду из градског „Водовода“, Гашић је одговорио:

-Екипе ЈКП „Водовод“ су већ почеле да чисте круг фабрике и постројења. Ако се ноћас повуче сва ова вода онда можемо очекивати да ће за седам дана бити воде из градског Водовода – нагласио је министар Гашић.

Председник Општине, Смедеревска Паланка, Радослав Милојичић Кена, захвалио је министру на пруженој и обећаној помоћи.

-Имамо велику помоћ од Министарства одбране и свих других институција када је допремање воде у питању – рекао је Милојичић. – Болница се снабдева водом из цистерни. Насеље које поплављено има око 3,500 људи. А око 800 је евакуисано. Њих 400 се налази у прихватилиштима и за њих допремамо храну, воду,одећу и све што је потребно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *