ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

МЛАДИ СУ ЗАКОН

IMG_4149Канцеларија за младе, која у Смедеревској Паланци ради у саставу Културног центра, организовала је трибину, на којој је представљен овогодишњи конкурс „Млади су закон“. У оквиру поменутог конкурса, формалне и неформалне групе младих, узраста од 15 до 30 година, могу да предлажу пројекте, чијом би реализацијом био решен неки локални проблем, а пројекти који буду одобрени добиће финансијску подршку Министарства омладине и спорта у износу од 40 до 100 хиљада динара.

Удружењу грађана „Сунце“ из Крагујевца, Министарство омладине и спорта поверило је да организује аплицирање за добијање средстава за реализацију пројекта у Подунавском, Поморавском и Шумадијском округу. Тим поводом, са младима из Смедеревске Паланке разговарали су координатори овог пројекта, чланови удружења „Сунце“, Гордана Каловић и Бранко Ратковић.

IMG_4147

Координатори су објаснили да се и ове године може конкурисати за реализацију пројекта који превиђа уређивање јавних простора у којима млади проводе слободно време, промовишу међугенерацијиску сарадњу или солидарност и хуманост, промовишу здрав и безбедан стил живота или разумевање, тореланцију и јаеднаке шансе за све.

Право да конкуришу имају званично основана удружења младих, али и неформалне групе, а услов је да буде најмање петоро потписника, носиолаца пројекта.

Процедура предвиђа да групе младих, најкасније до 23. августа кандидују пројекат, а потом ће њихови носиоци бити позвани на обуку за писање правих пројеката, којима ће конкурисати за средства Министарства.

Данашњи састанак привукао је више генерација поменуте циљне групе, углавном оне који су већ укључени у пројекте Канцеларије за младе. Руководилац Канцеларије, Драган Вујановић, обећао је потенцијалним носиоцима пројекта да ће им Канцеларија за младе бити на располагању, као база за писање и реализацију пројеката.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *