MLADI SU ZAKON

IMG_4149Kancelarija za mlade, koja u Smederevskoj Palanci radi u sastavu Kulturnog centra, organizovala je tribinu, na kojoj je predstavljen ovogodišnji konkurs „Mladi su zakon“. U okviru pomenutog konkursa, formalne i neformalne grupe mladih, uzrasta od 15 do 30 godina, mogu da predlažu projekte, čijom bi realizacijom bio rešen neki lokalni problem, a projekti koji budu odobreni dobiće finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta u iznosu od 40 do 100 hiljada dinara.

Udruženju građana „Sunce“ iz Kragujevca, Ministarstvo omladine i sporta poverilo je da organizuje apliciranje za dobijanje sredstava za realizaciju projekta u Podunavskom, Pomoravskom i Šumadijskom okrugu. Tim povodom, sa mladima iz Smederevske Palanke razgovarali su koordinatori ovog projekta, članovi udruženja „Sunce“, Gordana Kalović i Branko Ratković.

IMG_4147

Koordinatori su objasnili da se i ove godine može konkurisati za realizaciju projekta koji previđa uređivanje javnih prostora u kojima mladi provode slobodno vreme, promovišu međugeneracijisku saradnju ili solidarnost i humanost, promovišu zdrav i bezbedan stil života ili razumevanje, torelanciju i jaednake šanse za sve.

Pravo da konkurišu imaju zvanično osnovana udruženja mladih, ali i neformalne grupe, a uslov je da bude najmanje petoro potpisnika, nosiolaca projekta.

Procedura predviđa da grupe mladih, najkasnije do 23. avgusta kandiduju projekat, a potom će njihovi nosioci biti pozvani na obuku za pisanje pravih projekata, kojima će konkurisati za sredstva Ministarstva.

Današnji sastanak privukao je više generacija pomenute ciljne grupe, uglavnom one koji su već uključeni u projekte Kancelarije za mlade. Rukovodilac Kancelarije, Dragan Vujanović, obećao je potencijalnim nosiocima projekta da će im Kancelarija za mlade biti na raspolaganju, kao baza za pisanje i realizaciju projekata.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *