42. sednica Skupštine opštine: ODBORNIK SNS-A MILIVOJE PETROVIĆ PREŠAO NA STRANU DEMOKRATA

MILIVOJE2

-Dobio sam drugarsku i prijateljsku reč, fer i korektan odnos, mogućnost da budemo prijatelji. Neka mi se dozvoli da budem politički romantik – rekao je Petrović

 

Jedina tačka dnevnog reda 42. sednice Skupštine opštine Smederevska Palanka bila je usvajanje Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za teritoriju Opštine Smederevska Palanka, za 2016. godinu. Radi se o veoma obimnom materijalu, koji je odbornicima dostavljen u elektronskoj formi. Program, koji omogućuje razvoj poljoprivrede na teritoriji naše opštine, usvojen je glasovima 44 odbornika, koji su prisustvovali današnjem zasedanju.

Drugi deo sednice, međutim, ostaće upamćen po  iskrenom i emotivno obojenom nastupu odbornika Milivoja Petrovića, koji je, izvinjavajući se odbornicima zbog ponašanja odborničke grupe SNS tokom aktuelnog saziva Skupštine, obznanio da je napustio ovu stranku i da će ubuduće svoje političke ideje nastojati da realizuje u Demokratskoj stranci.

– U svoje ime, a ne ume Srpske napredne stranke ili odborničke grupe, ja se izvinjavam građanima Opštine Smederevska Palanka zbog toga što nismo učinili ništa dobro za građane, a imali smo priliku za tako nešto. Da nas pamte po nečemu dobrom. Nama u Srpskoj naprednoj stranci niko nije branio da doprinesemo nečemu boljem. – rekao je Petrović za govornicom SO, i naglasio da je SNS, koja je kratko vreme u našoj opštini bila u koaliciji sa DS, nastojala da „namagarči“ ovu stranku, i da su, isto tako, dva puta pokušali da prevare i SPS .

IMG_8602

– Osnivač sam Srpske napredne stranke, sa još nekim ljudima. Bio sam i potpredsednik i šef odborničke grupe,  šef izbornog štaba, i jednog i drugog, osnivač većine mesnih odbora.  Ali, uprkos tome, verujte mi, ni dan danas meni nije jasno ko je vukao konce u Srpskoj naprednoj stranci, ko je sve nas povezivao nekim lažnim koncima. U korist građana, svakako da to nije činio. Nama stalno dolaze neke osobe, koje je neko poslao, i one odlučuju o svemu. I postavljaju i razrešavaju.  Na žalost, neke optužbe koje je predsednik Skupštine opštine ovde iznosio, u vezi sa strujom i uličnom rasvetom i nekim investicijama, su tačne.  Nisam bio saglasan sa tim, i zato sam u SNS postao persona non grata. Ja njima nisam potreban, a nisu ni oni meni potrebni. Moj stav je da neka rešenja, u korist građana Kusatka, ubuduće tražim  u okviru Demokratske stranke, i angažovanjem u ovoj stranci – rekao je Petrović, pozdravljen burnim aplauzom odbornika. Milivoje Petrović je dodao da će nastojati da ubuduće ima korektne odnose sa SPS-om, i ostalim partnerima koji čine aktuelnu opštinsku vlast, i naglasio je da za prelazak u Demokratsku stranku nije dobio ništa, a ništa nije ni tražio.

– U stvari nije džabe. Dobio sam drugarsku i prijateljsku reč, fer i korektan odnos, mogućnost da budemo prijatelji. Neka mi se dozvoli da budem politički romantik – zaključio je Petrović, pozdravljen još jednim dugim aplauzom odbornika.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.