ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

42. седница Скупштине општине: ОДБОРНИК СНС-А МИЛИВОЈЕ ПЕТРОВИЋ ПРЕШАО НА СТРАНУ ДЕМОКРАТА

MILIVOJE2

-Добио сам другарску и пријатељску реч, фер и коректан однос, могућност да будемо пријатељи. Нека ми се дозволи да будем политички романтик – рекао је Петровић

 

Једина тачка дневног реда 42. седнице Скупштине општине Смедеревска Паланка била је усвајање Програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта за територију Општине Смедеревска Паланка, за 2016. годину. Ради се о веома обимном материјалу, који је одборницима достављен у електронској форми. Програм, који омогућује развој пољопривреде на територији наше општине, усвојен је гласовима 44 одборника, који су присуствовали данашњем заседању.

Други део седнице, међутим, остаће упамћен по  искреном и емотивно обојеном наступу одборника Миливоја Петровића, који је, извињавајући се одборницима због понашања одборничке групе СНС током актуелног сазива Скупштине, обзнанио да је напустио ову странку и да ће убудуће своје политичке идеје настојати да реализује у Демократској странци.

– У своје име, а не уме Српске напредне странке или одборничке групе, ја се извињавам грађанима Општине Смедеревска Паланка због тога што нисмо учинили ништа добро за грађане, а имали смо прилику за тако нешто. Да нас памте по нечему добром. Нама у Српској напредној странци нико није бранио да допринесемо нечему бољем. – рекао је Петровић за говорницом СО, и нагласио да је СНС, која је кратко време у нашој општини била у коалицији са ДС, настојала да „намагарчи“ ову странку, и да су, исто тако, два пута покушали да преваре и СПС .

IMG_8602

– Оснивач сам Српске напредне странке, са још неким људима. Био сам и потпредседник и шеф одборничке групе,  шеф изборног штаба, и једног и другог, оснивач већине месних одбора.  Али, упркос томе, верујте ми, ни дан данас мени није јасно ко је вукао конце у Српској напредној странци, ко је све нас повезивао неким лажним концима. У корист грађана, свакако да то није чинио. Нама стално долазе неке особе, које је неко послао, и оне одлучују о свему. И постављају и разрешавају.  На жалост, неке оптужбе које је председник Скупштине општине овде износио, у вези са струјом и уличном расветом и неким инвестицијама, су тачне.  Нисам био сагласан са тим, и зато сам у СНС постао persona non grata. Ја њима нисам потребан, а нису ни они мени потребни. Мој став је да нека решења, у корист грађана Кусатка, убудуће тражим  у оквиру Демократске странке, и ангажовањем у овој странци – рекао је Петровић, поздрављен бурним аплаузом одборника. Миливоје Петровић је додао да ће настојати да убудуће има коректне односе са СПС-ом, и осталим партнерима који чине актуелну општинску власт, и нагласио је да за прелазак у Демократску странку није добио ништа, а ништа није ни тражио.

– У ствари није џабе. Добио сам другарску и пријатељску реч, фер и коректан однос, могућност да будемо пријатељи. Нека ми се дозволи да будем политички романтик – закључио је Петровић, поздрављен још једним дугим аплаузом одборника.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *