ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

На конкурсу Министарства културе „Градови у фокусу“ Општина Смедеревска Паланка добила 10 милиона динара за обнову фасаде и крова зграде Народног музеја и Трг културе

На конкурсу Министарства културе Градови у фокусу Општина Смедеревска  Паланка добила је 10 милиона динара, два милиона за обнову фасаде и крова зграде Народног музеја и осам милиона за уређење отвореног платоа испред зграде библиотеке „Милутин Срећковић“.

Изградњом Трга културе испред зграде Градске библиотеке „Милутин Срећковић“, предвиђена је комплетна реконструкција дела улице 10. октобара, од пешачке зоне до већ уређене Француске улице. То подразумева и постављање нове лед расвете и садњу младих стабала. Трг културе у свом саставу имаће амфитеатар који ће служити за одржавање књижевних вечери, концерата на отвореном и разних музичко-плесних програма. Поред тога, што ће Трг културе бити првенствено намењен дешавањима из области културе, Паланка и Паланчани ће добити нову пешачку зону за одмор и уживање. На том месту предвиђена је и изградња прве велике чесме у граду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *