Na konkursu Ministarstva kulture „Gradovi u fokusu“ Opština Smederevska Palanka dobila 10 miliona dinara za obnovu fasade i krova zgrade Narodnog muzeja i Trg kulture

Na konkursu Ministarstva kulture Gradovi u fokusu Opština Smederevska  Palanka dobila je 10 miliona dinara, dva miliona za obnovu fasade i krova zgrade Narodnog muzeja i osam miliona za uređenje otvorenog platoa ispred zgrade biblioteke „Milutin Srećković“.

Izgradnjom Trga kulture ispred zgrade Gradske biblioteke „Milutin Srećković“, predviđena je kompletna rekonstrukcija dela ulice 10. oktobara, od pešačke zone do već uređene Francuske ulice. To podrazumeva i postavljanje nove led rasvete i sadnju mladih stabala. Trg kulture u svom sastavu imaće amfiteatar koji će služiti za održavanje književnih večeri, koncerata na otvorenom i raznih muzičko-plesnih programa. Pored toga, što će Trg kulture biti prvenstveno namenjen dešavanjima iz oblasti kulture, Palanka i Palančani će dobiti novu pešačku zonu za odmor i uživanje. Na tom mestu predviđena je i izgradnja prve velike česme u gradu.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *