ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

На предлог десетогодишње Милице Миолски ново дечије игралиште код школе ХИМ зваће се „Химко“

Ново дечије игралиште у изградњи, у парку код школе ХИМ, је на конкурсу Општине Смедеревска Паланка добило име „Химко“, које је предложила десетогодишња Милица Миолски.

Према речима Николе Вучена, председника Општине Смедеревска Паланка, на конкурс се, за само неколико дана, јавило око тридесеторо деце са веома креативним и занимљивим предлозима.

-Трочлана комисија Општине Смедеревска Паланка одабрала је једно од њих и одлучила да се игралиште убудуће зове „Химко“. Предлог нам је послала наша суграђанка, Милица Миолски која има 10 година, ученица је трећег разреда ОШ „Херој Иван Мукер“ . У име Општине Смедеревска Паланка и у своје лично име честитам Милици и захваљујем на оригиналном предлогу. У наредних неколико дана организоваћемо свечано отварање игралишта, где ће нам драги гости бити сви малишани који су својим предлозима желели да дају име новом игралишту. Том приликом, обезбедићемо и пригодне поклоне за наше мале другаре које ће своје време проводити у савременом и безбедном простору за игру – рекао је Вучен.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *