ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

На седници Општинског штаба за ванредне ситуације оцењено да је епидемија корона вируса на територији Општине Смедеревска Паланка и даље у црвеној зони

На седници Општинског штаба за ванредне ситуације оцењено је да је епидемија корона вируса на територији Општине Смедеревска Паланка и даље у црвеној зони.

Ипак је, према речима др Милана Матејића, в.д. директора Дома здравља, приметан пад броја првих прегледа и епидемијска крива је стабилизована.

-Према подацима са којима располаже Дом здравља, од почетка епидемије близу 6.500 особа је преболело коронавирус, а око 50 одсто становништва је имунизовано. Од почетка ове године тестирано је 9687 грађана, позитивно је било 4.385 лица, 3.505 одраслих на антигенским тестовима, 179 ПЦР методом тестирања и 701 дете – истакао је др Матејић.

Према речима др Синише Павловића из ОБ „Стефан Високи“ све је више пацијената са тешким клиничким сликама, којима је при лечењу неопходан кисеоник.

-Такве клиничке слике изражене су код пацијента који нису вакцинисани. Преко 100 прегледа дневно обави се у амбуланти Инфективног одељења ОБ “Стефан Високи” – рекао је др Павловић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *