Na sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije ocenjeno da je epidemija korona virusa na teritoriji Opštine Smederevska Palanka i dalje u crvenoj zoni

Na sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije ocenjeno je da je epidemija korona virusa na teritoriji Opštine Smederevska Palanka i dalje u crvenoj zoni.

Ipak je, prema rečima dr Milana Matejića, v.d. direktora Doma zdravlja, primetan pad broja prvih pregleda i epidemijska kriva je stabilizovana.

-Prema podacima sa kojima raspolaže Dom zdravlja, od početka epidemije blizu 6.500 osoba je prebolelo koronavirus, a oko 50 odsto stanovništva je imunizovano. Od početka ove godine testirano je 9687 građana, pozitivno je bilo 4.385 lica, 3.505 odraslih na antigenskim testovima, 179 PCR metodom testiranja i 701 dete – istakao je dr Matejić.

Prema rečima dr Siniše Pavlovića iz OB „Stefan Visoki“ sve je više pacijenata sa teškim kliničkim slikama, kojima je pri lečenju neophodan kiseonik.

-Takve kliničke slike izražene su kod pacijenta koji nisu vakcinisani. Preko 100 pregleda dnevno obavi se u ambulanti Infektivnog odeljenja OB “Stefan Visoki” – rekao je dr Pavlović.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.