ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Најављена реконструкција доњег дела главне улице

Општина Смедеревска Паланка конкурисала је и добила 20 милиона динара од Министарства државне управе и локалне самоуправе за реконструкцију доњег дела главне улице.

Пројектом је предвиђена реконструкција улице Првог српског устанка, од Трга културе до улице Светог Саве. Део улице који је овим пројектом обухваћен је дужине 150 и ширине око 19 метара. Реконструкцијом улице биће обухваћена замена застора, електро и водоводне инсталације, обнова зеленила и замена урбаног мобилијара, клупа, канделабара, зидића за седење и заштитних стубова.

-После само петнаест дана од посете министра за државну управу и локалну самоуправу др Александра Мартиновића нашој општини, одобрена су нам средства у износу од 20 милиона динара за реконструкцију доњег дела главне улице. Како је наша општина планским актима препозната као туристичка дестинација Србије, реконструкција улице ће допринети развоју туризма. Улица Првог српског устанка је за наше грађане омиљено шеталиште, а овим пројектом Паланци ћемо вратити стари сјај и наставити традицију некадашњег корзоа – рекао је председник Општине Никола Вучен.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *