Najavljena rekonstrukcija donjeg dela glavne ulice

Opština Smederevska Palanka konkurisala je i dobila 20 miliona dinara od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave za rekonstrukciju donjeg dela glavne ulice.

Projektom je predviđena rekonstrukcija ulice Prvog srpskog ustanka, od Trga kulture do ulice Svetog Save. Deo ulice koji je ovim projektom obuhvaćen je dužine 150 i širine oko 19 metara. Rekonstrukcijom ulice biće obuhvaćena zamena zastora, elektro i vodovodne instalacije, obnova zelenila i zamena urbanog mobilijara, klupa, kandelabara, zidića za sedenje i zaštitnih stubova.

-Posle samo petnaest dana od posete ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu dr Aleksandra Martinovića našoj opštini, odobrena su nam sredstva u iznosu od 20 miliona dinara za rekonstrukciju donjeg dela glavne ulice. Kako je naša opština planskim aktima prepoznata kao turistička destinacija Srbije, rekonstrukcija ulice će doprineti razvoju turizma. Ulica Prvog srpskog ustanka je za naše građane omiljeno šetalište, a ovim projektom Palanci ćemo vratiti stari sjaj i nastaviti tradiciju nekadašnjeg korzoa – rekao je predsednik Opštine Nikola Vučen.


You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *