Propust u radu sa volonterima: KOORDINATOR RADA OVE SLUŽBE PODNEO OSTAVKU  

DSC06007Podstaknuti komentarom naše čitateljke, a potom i objavama u nekim medijima, saznali smo da je u ponedeljak popodne zaista došlo do propusta u angažovanju volontera za rad na čišćenju Karađorđevog naselja.

Kako smo saznali, u jednom trenutku se ukazala potreba za angažovanjem desetak volontera za čišćenje jednog dela Naselja i greškom su angažova maloletna lica koja su volontirala u OŠ „HRŠ“. Srećom, oni nisu došli u kontakt sa potencijalno opasnim otpadom, pa je čitav slučaj ostao nenamerna greška koordinatora rada volonterske službe Miloša Sakića, koji je potom i podneo ostavku na tu dužnost.

Komentarišući ovaj događaj komandant Štaba za vanredne situacije Radoslav Milojičić Kena izjavio je za RTS „da niko nije lud da namerno angažuje decu da čiste opasan otpad i da se sve dogodilo slučajno, ali srećom bez posledica“. Juče, pre zvaničnog početka akcije čišćenja poplavljenog područja Milojičić je nekoliko puta ponovio okupljenim građanima da maloletna lica ne smeju da idu na teren.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.