Nikola Vučen: SA OVOM POŠASTI SE MORAMO IZBORITI OZBILJNIM PRISTUPOM I BEZ SENZACIONALIZMA, LAŽNIH VESTI, PRETPOSTAVKI I NAGAĐANJA

Apel predsednika Opštine Smederevska Palanka, Nikole Vučena, sugrađanima na privremenom radu u inostranstvu i lokalnom stanovništvu:

Poštovani sugrađani,

obzirom da živimo u sredini iz koje je dosta ljudi na privremenom radu u inostranstvu, a pritom većina upravo u državama u kojima su registrovana žarišta COVID-19 (Korona-virusa), osećam obavezu da zamolim sve naše sugrađane koji planiraju da vikend, duži odmor ili slavlja, uključujući i predstojeće praznike, provedu na teritoriji naše opštine, da se ponašaju odgovorno i prijave zdravstvenim ustanovama radi rutinske, a po potrebi i detaljnije kontrole, kako bismo izbegli širenje ove globalne pandemije u meri u kojoj nam zaista i nije baš neophodno.

Apelujem i na naše sugrađane koji žive i rade na našoj teritoriji, da budu savesni, da ne šire bespotrebnu paniku i ne doprinose haosu koji bi mogao uslediti ukoliko razmere epidemije budu jače od očekivanih ili predviđenih.
Sa ovom pošasti se moramo izboriti ozbiljnim pristupom, tako da su nam trenutno najveći neprijatelji senzacionalizam, lažne vesti, pretpostavke i nagađanja, a nikako ne bismo želeli da u ovakvim situacijama oduzimamo dragoceno vreme našim zdravstvenim radnicima, jer su oni jedini pozvani, stručni i odgovorni da se o ovoj temi izjašnjavaju, procenjuju situaciju i planiraju dalje korake u suzbijanju eventualne epidemije.

Naš narod su uvek ujedinjavale krizne situacije, te lično upravo na taj naš kvalitet računam i u danima pred nama. Želim da verujem u ozbiljnost svih nas i nadam se da me nećete izneveriti, kao što niste ni do sada. Molim vas sve za strpljenje, poverenje, razumno i odgovorno ponašanje.

U ime lokalne samouprave,
vaš predsednik Opštine,
Nikola Vučen

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.