ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Никола Вучен: СА ОВОМ ПОШАСТИ СЕ МОРАМО ИЗБОРИТИ ОЗБИЉНИМ ПРИСТУПОМ И БЕЗ СЕНЗАЦИОНАЛИЗМА, ЛАЖНИХ ВЕСТИ, ПРЕТПОСТАВКИ И НАГАЂАЊА

Апел председника Општине Смедеревска Паланка, Николе Вучена, суграђанима на привременом раду у иностранству и локалном становништву:

Поштовани суграђани,

обзиром да живимо у средини из које је доста људи на привременом раду у иностранству, а притом већина управо у државама у којима су регистрована жаришта COVID-19 (Корона-вируса), осећам обавезу да замолим све наше суграђане који планирају да викенд, дужи одмор или славља, укључујући и предстојеће празнике, проведу на територији наше општине, да се понашају одговорно и пријаве здравственим установама ради рутинске, а по потреби и детаљније контроле, како бисмо избегли ширење ове глобалне пандемије у мери у којој нам заиста и није баш неопходно.

Апелујем и на наше суграђане који живе и раде на нашој територији, да буду савесни, да не шире беспотребну панику и не доприносе хаосу који би могао уследити уколико размере епидемије буду јаче од очекиваних или предвиђених.
Са овом пошасти се морамо изборити озбиљним приступом, тако да су нам тренутно највећи непријатељи сензационализам, лажне вести, претпоставке и нагађања, а никако не бисмо желели да у оваквим ситуацијама одузимамо драгоцено време нашим здравственим радницима, јер су они једини позвани, стручни и одговорни да се о овој теми изјашњавају, процењују ситуацију и планирају даље кораке у сузбијању евентуалне епидемије.

Наш народ су увек уједињавале кризне ситуације, те лично управо на тај наш квалитет рачунам и у данима пред нама. Желим да верујем у озбиљност свих нас и надам се да ме нећете изневерити, као што нисте ни до сада. Молим вас све за стрпљење, поверење, разумно и одговорно понашање.

У име локалне самоуправе,
ваш председник Општине,
Никола Вучен

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *