ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Нова донација за пољопривреднике са поплављеног подручја

JOZIC_DONACIJA_150227_92958За пољопривредне произвођаче са територије Општине Смедеревска Паланка, погођене мајским поплавама, стигао је још један контигент помоћи који финансира Организација за храну и пољопривреду Уједињених нација.

Овога пута помоћ садржи семенски јечам, а сваки пољопривредник који се на време пријавио добио је 200 кг семена. Квалитет семена контролише „Југоинспект Србија“ у сарадњи са ФАО организацијом па су и током расподеле јечма на стоваришту „Рудник“ стручњаци су узимали узорак који се прослеђује на даљу анализу.

Акција дељења помоћи је део програма помоћи поплављеним подручјима у Србији, у вредности од 30 милиона евра, који финансира Европска унија, а спроводи Организација за храну и пољопривреду Уједињених нација. Средства су намењена изградњи нових домова, обнови јавних установа, приватних кућа, путева и обнављању привреде и пољопривредне производње у 24 општине које су највише погођене поплавама, међу којима се налази и Смедеревска Паланка.

Ова организација, у сарадњи са Општином Смедеревска Паланка, у претходном периоду обезбеђивала је различите контигенте помоћи, у виду сточне хране, семенског материјала и садница воћа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *