Nova donacija za poljoprivrednike sa poplavljenog područja

JOZIC_DONACIJA_150227_92958Za poljoprivredne proizvođače sa teritorije Opštine Smederevska Palanka, pogođene majskim poplavama, stigao je još jedan kontigent pomoći koji finansira Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija.

Ovoga puta pomoć sadrži semenski ječam, a svaki poljoprivrednik koji se na vreme prijavio dobio je 200 kg semena. Kvalitet semena kontroliše „Jugoinspekt Srbija“ u saradnji sa FAO organizacijom pa su i tokom raspodele ječma na stovarištu „Rudnik“ stručnjaci su uzimali uzorak koji se prosleđuje na dalju analizu.

Akcija deljenja pomoći je deo programa pomoći poplavljenim područjima u Srbiji, u vrednosti od 30 miliona evra, koji finansira Evropska unija, a sprovodi Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija. Sredstva su namenjena izgradnji novih domova, obnovi javnih ustanova, privatnih kuća, puteva i obnavljanju privrede i poljoprivredne proizvodnje u 24 opštine koje su najviše pogođene poplavama, među kojima se nalazi i Smederevska Palanka.

Ova organizacija, u saradnji sa Opštinom Smederevska Palanka, u prethodnom periodu obezbeđivala je različite kontigente pomoći, u vidu stočne hrane, semenskog materijala i sadnica voća.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.