ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

ДруштвоОбразовање

Обавештење из ОШ „Радомир Лазић“

PUPINАзањска основна школа „Радомир Лазић“, у својој 165. години постојања, током априла месеца организоваће неколико занимљивих трибина различите тематике.

Са великим задовољством вас обавештавамо да ће 20. априла 2016. године наша гошћа бити Александра Нинковић Ташић која ће одржати предавање о нашем (српском) Михајлу Пупину. Наши ученици и остали заинтересовани имаће прилике да чују једну изузетну причу о Михајлу Идворском Пупину, а верујте на реч ни делић не знамо о његовој делатности и активностима. Некоме, како у земљи тако и у иностранству, није било у интересу да се говори о томе шта је све Пупин учинио за Србију и шта је заузврат добио. Дајући одговор на друго питање смемо рећи да је добио премало или готово ништа. Александра ће нам говорити о Пупину као научнику, родољубу, лобисти, истинском борцу за националну ствар, породичном човеку, вернику  и о много томе још. Не желимо да вам све откријемо, већ само да вас заинтригирамо и позовемо на истинско уживање у слушању Александре Нинковић Ташић.

Трибина је заказана за 12 сати у просторијама школе у Азањи.

***

Александра Нинковић Ташић је председник Образовно-истраживачког друштва Михајло Пупин, интеркултурни амбасадор УНЕСКО клуба Универзитета Сорбона, аутор Пупин меморијалног пројекта у земљи и региону, организатор преко тридесет предавања и трибина у читавој Србији, али и Црној Гори, Мађарској, Републици Српској. Покретач је и реализатор медијске пупинизације и обележавања Пупинове године на националном нивоу (2014.) Аутор је изложбе „ПУПИН – ОД ФИЗИЧКЕ КА ДУХОВНОЈ РЕАЛНОСТИ“ у Историјском музеју Србије.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *