Obaveštenje iz OŠ „Radomir Lazić“

PUPINAzanjska osnovna škola „Radomir Lazić“, u svojoj 165. godini postojanja, tokom aprila meseca organizovaće nekoliko zanimljivih tribina različite tematike.

Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da će 20. aprila 2016. godine naša gošća biti Aleksandra Ninković Tašić koja će održati predavanje o našem (srpskom) Mihajlu Pupinu. Naši učenici i ostali zainteresovani imaće prilike da čuju jednu izuzetnu priču o Mihajlu Idvorskom Pupinu, a verujte na reč ni delić ne znamo o njegovoj delatnosti i aktivnostima. Nekome, kako u zemlji tako i u inostranstvu, nije bilo u interesu da se govori o tome šta je sve Pupin učinio za Srbiju i šta je zauzvrat dobio. Dajući odgovor na drugo pitanje smemo reći da je dobio premalo ili gotovo ništa. Aleksandra će nam govoriti o Pupinu kao naučniku, rodoljubu, lobisti, istinskom borcu za nacionalnu stvar, porodičnom čoveku, verniku  i o mnogo tome još. Ne želimo da vam sve otkrijemo, već samo da vas zaintrigiramo i pozovemo na istinsko uživanje u slušanju Aleksandre Ninković Tašić.

Tribina je zakazana za 12 sati u prostorijama škole u Azanji.

***

Aleksandra Ninković Tašić je predsednik Obrazovno-istraživačkog društva Mihajlo Pupin, interkulturni ambasador UNESKO kluba Univerziteta Sorbona, autor Pupin memorijalnog projekta u zemlji i regionu, organizator preko trideset predavanja i tribina u čitavoj Srbiji, ali i Crnoj Gori, Mađarskoj, Republici Srpskoj. Pokretač je i realizator medijske pupinizacije i obeležavanja Pupinove godine na nacionalnom nivou (2014.) Autor je izložbe „PUPIN – OD FIZIČKE KA DUHOVNOJ REALNOSTI“ u Istorijskom muzeju Srbije.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.