Obaveštenje za javnost: OMLADINA JAZASA OBELEŽAVA 20 GODINA POSTOJANJA I RADA  

119Proslava povodom obeležavanja 20 godina rada Omladine JAZAS-a održaće se u petak 26.12.2014. u 21 sat u Galeriji Štab, Crnogorska 10, Beograd

Uz Omladinu JAZAS-a i njene goste biće: Saša Knežević, pijanista, Beograd, Tonny Montano, Beograd, Peđa D’ Boy, Beograd, Neki to vole vruće, Zagreb, Marina Perazić, Rijeka, + Guilty pleasure disco Qyeen DJ set by Marina Perazić.

Omladina JAZAS-a za ovih 20 godina prešla je put od male grupe entuzijasta koja je pokrenula ideju na sastanku 1994. na Filozofskom fakultetu u Beogradu do organizacije koja danas uživa specijalni konsultativni status u Ujedinjenim nacijama.

Jedno od najdražih priznanje Omladini JAZAS-a sigurno predstavlja blagoslov koji je Njegova svetost Patrijarh Srpski gospodin Pavle uputio ovoj organizaciji 1998. godine kada je naveo: “…upućujemo najbolje želje da vam Gospod podari moći i snage da istrajete u vašim naporima u suzbijanju ove opake bolesti…”

Od 2007. do 2014. Omladina JAZAS-a predstavljala je sve nevladine organizacije zemalja u razvoju Bordu direktora Globalnog fonda za sidu u Ženevi.

Omladina JAZAS-a je osnivač prve neformalne parlamentarne grupe u srpskom parlamentu i to je bila grupa parlamentaraca koji su se bavili problemom side. Ova grupa je zajedno sa Omladinom JAZAS-a inicirala da se uvede zakonska zabrana diskriminacije dece na osnovu njihovog zdravstvenog stanja.

Karlo Boras, izvršni direktor Omladine JAZAS-a:

“Nije bilo lako sredinom devedesetih kada smo počinjali. Sećam se da nam je prva televizijska ekipa koja je gostovala na jednom našem događaju tražila da uklonimo sve kondome kako se u kadru ne bi video kondom jer je urednik tako naredio. Danas u Srbiji o tim stvarima slobodnije i iskrenije razgovaramo.

Povodom 1. decembra Svetskog dana borbe protiv side delegaciju Omladine JAZAS-a tradicionalno prima Predsednik Republike Srbije time pokazujući podršku radu naše organizacije”

Pored svog svakodnevnog rada na prevenciji HIV-a u Srbiji i pružanju pravne i psihosocijalne pomoći HIV pozitivnima, Omladina JAZAS-a pomogla je u osnivanju brojnih drugih organizacija za samopomoć ljudi koji žive sa HIV-om.

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.