ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Обраћање председника Милојичића грађанима због шпекулација у вези са рестрикцијама у водоснабдевању

KENAAAA_151120_144405-Извињавам се грађанима због рестрикција и искључења воде, али разлози су објективни, не зависе од нас и односе се на радове на завршетку изградње Фабрике воде у Трновчу

 

Поводом бројних шпекулација у вези са рестрикцијама у водоснабдевању, грађанима се посредством локалне телевизије обратио председник Општине, Радослав Милојичић Кена, и објаснио разлоге за то:

-Извињавам се грађанима због рестрикција и искључења воде, али разлози су објективни, не зависе од нас и односе се на радове на завршетку изградње Фабрике воде у Трновчу, која би требало да буде завршена у фебруару и која ће трајно решити проблем водоснабдевања у Паланци – нагласио је Милојичић. – Европска унија је уложила 20 милиона динара у ревитализацију бунара на изворишту у Паланци и сви бунари раде нормално.  Сада је проблем, што се на нову Фабрику воде у Трновчу, прикључује стари цевовод, који се користи за водоснабдевање. Ту има много тешкоћа, разликује се положај цеви на терену од онога што пише у пројектима, губи се време док се све не заврши. Али, ми немамо никакав утицај на извођача радова, то је регулисано уговорима са Европском унијом и морам да нагласим да су бесмислице и инсинуације да ми намерно искључујемо воду. Видео сам да „три жалосне сове“, које воде СНС у Паланци, тврде како је реч о некој крађи, како смо украли паре… То су глупости и грађанима Паланке, којима полажем рачуне, морам да кажем да немамо никакав утицај, ни новац, ни од Фабрике воде, ни од ревитализације бунара. Европска унија расписује тендер, бира Комисију и извођача радова. Ни ми, ни Општина Велика Плана немамо ниједног члана Комисије. Морам да одговорим на те лажи и да се још једном извиним грађанима, што због радова, немају воде, али вреди имати још мало стрпљења, јер је ово капитални пројекат, који решава вишедеценијски проблем. Очекујем да се брзо ситуација нормализује.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *